Verstappen senior teleurgesteld in Red Bull: 'Tien punten van Max weggegooid' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen senior teleurgesteld in Red Bull: 'Tien punten van Max weggegooid'

Verstappen senior teleurgesteld in Red Bull: 'Tien punten van Max weggegooid'

Jos Verstappen is niet helemaal tevreden met de uitslag van de Grand Prix van Monaco. Sergio Pérez wist de race te winnen, terwijl Max Verstappen als derde over de streep kwam. Verstappen seniot heeft het gevoel dat Red Bull Racing meer had kunnen doen om de leider in het kampioenschap te helpen. De Nederlander denkt dat zijn zoon kostbare punten heeft verloren.

Verstappen senior baalde dat de race niet direct om drie uur begon. Wat er daarna gebeurde kon hem ook niet bekoren. 'Als vader baalde ik van de race', schrijft de voormalig Formule 1-coureur in zijn column voor Verstappen.com. 'De derde plek van Max vond ik heel teleurstellend. We hebben allemaal kunnen zien dat het een moeilijk weekend voor hem was. De auto heeft simpelweg nog niet de karakteristiek die past bij zijn rijstijl. Max heeft bij de vooras veel te weinig grip. Juist in Monaco heb je een auto nodig die heel snel draait.'

Goed resultaat Red Bull

Met de derde plek eindigde Verstappen boven concurrent Charles Leclerc. Verstappen senior had meer hulp verwacht van de Oostenrijkse renstal. 'Red Bull heeft een goed resultaat neergezet, maar tegelijkertijd weinig invloed uitgeoefend om Max naar voren te helpen. Dat hij derde is geworden, heeft hij te danken aan de fout van Ferrari bij die tweede stop van Leclerc. Max is in die zin niet geholpen door de gekozen strategie. Het viel nu volledig de kant van Checo op. Voor de kampioenschapsleider had ik het graag anders gezien.'

'Ik had graag gezien dat ze voor Max waren gegaan', vervolgt de voormalig Formule 1-rijder. De vader van de wereldkampioen denkt dat een overwinning van zijn zoon cruciaal had kunnen zijn. 'Ik denk dat er hier tien punten van Max zijn weggegooid. Zeker met de twee uitvalbeurten die hij heeft gehad, heeft hij ieder puntje hard nodig. Vergeet niet dat Ferrari op dit moment een betere auto heeft, zeker in de kwalificatie', aldus Verstappen senior.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws