Deur naar F1 niet dicht voor Honda: 'We houden het wereldje goed in de gaten' Formule 1
Formule 1

Deur naar F1 niet dicht voor Honda: 'We houden het wereldje goed in de gaten'

Deur naar F1 niet dicht voor Honda: 'We houden het wereldje goed in de gaten'

Honda heeft de deur naar de Formule 1 nog altijd niet definitief dichtgegooid. De Japanse motorfabrikant heeft nog geen beslissing genomen, maar er gaan geluiden rond dat Honda voor 2026 een terugkeer in de koningsklasse van de autosport plant. Desalniettemin zullen de Japanners zich eerst gaan focussen op andere projecten, aangezien klimaatneutraliteit hoog op de agenda staat.

Honda deed na het successeizoen van Max Verstappen en Red Bull Racing in 2021 officieel een stapje terug. Honda Racing Corporation (HRC) is nog altijd terug te vinden op de bolides van de Oostenrijkse renstal, maar er lijken grotere plannen te zijn. 'De Formule 1 is de hoogste klasse in de autosport, dus we houden altijd het wereldje goed in de gaten', wordt HRC-president Konji Watanabe geciteerd door Motorsport.com. Desondanks lijken er momenteel nog geen concrete plannen te liggen voor Honda.

'De deur is echter nog niet volledig gesloten', vervolgt Watanabe. Meerdere motorfabrikanten willen hun intrede doen in 2026, aangezien de reglementen van de sport gaan veranderen. Deze reglementswijziging zijn ook voor Honda een reden om terug te keren. 'Voor zover ik weet praat de Formule 1 over de regels voor 2026 en dat gaat de richting op van een klimaatneutraal beleid. Die kant gaan wij ook op. We hoeven door de sport dus geen afstand te doen van onze ambitie. De deur is niet dicht.'

Klimaatneutraliteit het belangrijkste voor Honda

Voor Honda zitter er eerst andere projecten aan te komen. De autofabrikant wil zich gaan richten op de straatauto's en klimaatneutraliteit. 'We hebben besloten om de Formule 1 te verlaten vanwege massaproductie en om klimaatneutraal worden. Eerst moeten we ons daarop concentreren. Zodra we dat kunnen bereiken, kunnen we de sport opnieuw overwegen. Ik ken de exacte planning niet. Als we in 2026 terug willen keren, moeten we waarschijnlijk binnen één tot anderhalf jaar een beslissing nemen', aldus Watanabe.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws