'Honda-topmannen bezoeken Red Bull tijdens Grand Prix van Oostenrijk' Formule 1
Formule 1

'Honda-topmannen bezoeken Red Bull tijdens Grand Prix van Oostenrijk'

'Honda-topmannen bezoeken Red Bull tijdens Grand Prix van Oostenrijk'

Honda-topmannen zullen aanwezig zijn tijdens de Grand Prix van Oostenrijk aankomend weekend, zo meldt het doorgaan goed geïnformeerde The Race. Vermoedelijk zal het gaan om het bijwonen van gesprekken over het motorreglement van 2026, al is het ook de verwachting dat de Japanners een bezoekje brengen aan voormalige klant Red Bull Racing.

De laatste tijd doken geruchten op waarin gemeld werd dat Honda een terugkeer als motorleverancier overweegt voor het 2026-seizoen. Het Japanse automerk besloot in 2020, op het hoogtepunt van de coronacrisis, dat 2021 het laatste jaar had moeten worden in de Formule 1. De focus van het bedrijf werd financieel heroverwogen, maar door recent succes - denk aan de wereldtitel van Max Verstappen - zijn toch twijfels ontstaan over dat besluit.

In Oostenrijk zullen dit weekend gesprekken worden gevoerd over de reglementen voor het 2026-seizoen van de Formule 1. Vanaf dat jaar gaat onder meer het motorreglement op de schop en dat lijkt Honda nu aan te spreken. De verwachting is echter ook dat vertegenwoordigers van het merk een bezoek brengen aan Red Bull, dat tussen 2019 en 2021 motoren ontving van Honda.

Honda blijft Red Bull steunen ondanks vertrek; 'gesprekken over 2026 niet verwacht'

Het was de bedoeling dat dit in 2021 zou gebeuren tijdens de Grand Prix van Japan, maar die race ging niet door vanwege aanhoudende coronaproblemen in het Aziatische land. De Grand Prix van Oostenrijk biedt nu dus een mogelijkheid voor Honda om langs te komen bij het team dat op dit moment nog gebruikt maakt van hun motoren, zij het onder de naam Red Bull Powertrains. Wel is op de RB18, en de AT03 van B-team AlphaTauri, het logo van de Honda Racing Corporation (HRC) te vinden.

Volgens The Race vier vertegenwoordigers van Honda langskomen op de Red Bull Ring. Het gaat om CEO Toshihiro Mibe, voorzitter Seiji Kuraishi, HRC-president Koji Watanabe en HRC-directeur Yasuaki Asaki. In het verleden bezochten mensen van Honda ook de Grand Prix van Oostenrijk, dus geheel verrassend is het ook niet. Daarnaast vermoedt The Race dat er tussen Red Bull en Honda onderling geen gesprekken gevoerd zullen worden over een terugkeer in 2026.

Altijd al willen schrijven over Formule 1? Solliciteer dan nu bij F1Maximaal!

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws