Dit seizoen vraagt veel van Mercedes: 'Toto ziet er verslagen uit' Formule 1
Formule 1

Dit seizoen vraagt veel van Mercedes: 'Toto ziet er verslagen uit'

Dit seizoen vraagt veel van Mercedes: 'Toto ziet er verslagen uit'

Mercedes beleefde opnieuw een teleurstellende Grand Prix in Las Vegas, waarbij Lewis Hamilton als zevende eindigde, gevolgd door teamgenoot George Russell op de achtste plek. Door de recente tegenvallende prestaties van Mercedes komt Ferrari steeds dichterbij in de strijd om de tweede plek in het constructeurskampioenschap.

Russell deed gedurende de race mee aan de strijd om een podiumplek, maar dit werd tenietgedaan door een straf van vijf seconden wegens een botsing met Max Verstappen. Hierdoor loopt Mercedes het risico om de tweede positie in het constructeurskampioenschap te verliezen, aangezien ze nu nog maar vier punten voorlopen op Ferrari. Dit plaatst hen achter titelverdediger Red Bull Racing. De climax van deze strijd zal plaatsvinden in de laatste ronde in Abu Dhabi.

Wolff lijkt uitgeput

Voormalig coureur Danica Patrick deelde haar observaties met Sky Sports: 'Ze zijn het hele jaar door zoveel beter geworden, maar ze hebben nog niets kunnen laten zien.' Ze merkt op dat dit ook invloed heeft op de gemoedstoestand van de teambaas van Mercedes, Toto Wolff. 'Toto ziet er verslagen uit. Hij is gefrustreerd, misschien ook wel moe', benadrukt ze.

Karun Chandhok analyseerde het raceverloop en merkte op dat Lewis Hamilton veel tegenslag had tijdens de race in Vegas. 'Ik denk dat Oscar (Piastri, red.) en Lewis zonder dat incident en het tijdverlies door de lekke band niet ver van Pérez en Leclerc zouden zijn geweest. Dan hadden ze misschien zelfs vooraan in het gevecht gezeten', legt hij uit.

Gevecht met Ferrari

Het verschil tussen Mercedes en Ferrari in het gevecht om de tweede plaats in het constructeurskampioenschap bedraagt nog slechts vier punten. Lange tijd leek het erop dat Mercedes de overhand zou behouden, maar Ferrari slaagde erin om zich gedurende de laatste negen races terug te vechten en het verschil aanzienlijk te verkleinen.

Jenson Button, voormalig wereldkampioen, heeft Ferrari getipt om de overhand te hebben tijdens de seizoensafsluitende Grand Prix van Abu Dhabi. Hij merkte op dat het circuit vergelijkbaar is met Las Vegas, met lange rechte stukken en bochten van 90 graden: 'Ferrari zal er competitief zijn', geeft hij toe.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws