Kritiek voor Leclerc:  'Als Max in die Ferrari had gereden, had hij gewonnen' Formule 1
Formule 1

Kritiek voor Leclerc: 'Als Max in die Ferrari had gereden, had hij gewonnen'

Kritiek voor Leclerc:  'Als Max in die Ferrari had gereden, had hij gewonnen'

Jan Lammers is kritisch geweest op Charles Leclerc. De voormalig Formule 1-coureur zag dat de Monegask niet goed van zijn startplek kwam en toen de leiding moest opgeven aan Max Verstappen. De coureur van Red Bull Racing kreeg wel een straf voor de inhaalactie, aangezien beide rijders buiten de baan terechtkwamen, maar dit wist Verstappen goed te maken tijdens de race. Dat komt in de ogen van Lammers door de fouten van Leclerc tijdens de race.

Door de omstreden gridstraf van Carlos Sainz mocht Verstappen tijdens de Grand Prix van Las Vegas vanaf de tweede plek starten. Dat wilde de coureur van Red Bull zelf liever niet, aangezien hij daardoor op de vuile kant van de grid moest beginnen. Daarnaast werd het Verstappen nog wat moeilijker gemaakt door de auto waarin Oscar Piastri zal tijdens de rijdersparade. De auto lekte namelijk olie rond de startplek van Verstappen, waardoor er op het laatste moment nog wat werkzaamheden waren.

'Hij had minder kans om goed weg te komen, maar hij kwam wel goed weg', merkte Jeroen Bleekemolen echter op bij de NOS-podcast. Verstappen zat al snel naast polesitter Leclerc. De inhaalactie van de drievoudig wereldkampioen ging echter niet helemaal netjes. 'Hij probeerde dan ook direct de kop af te pakken van Leclerc. Hij haalde toen gewoon de bocht niet, want hij had zich vergist in de hoeveelheid grip. Hij kreeg wel een straf, maar ik vond het wel een mooie actie.'

Verstappen kreeg een tijdstraf van vijf seconden opgelegd door de wedstrijdleiding. De Nederlander had de positie terug kunnen geven aan Leclerc, iets wat de Ferrari-coureur graag had gewild, maar Red Bull besloot Verstappen op de eerste plek te houden. Lammers snapt de keuze van de Oostenrijkse renstal. 'Die baanpositie is zo verschrikkelijk belangrijk. Ook al krijg je vijf seconden straf, als je op kop ligt kan je weglopen. Elke straf die je krijgt, kan je gewoon wegpoetsen.'

Kritiek voor Leclerc ondanks tweede plek 

Leclerc leek gedurende de race een geduchte tegenstander te zijn van Verstappen. Desondanks kon de Red Bull-coureur, ook met vleugelschade, naar de overwinning rijden. 'Leclerc deed het gewoon niet goed bij de start en tijdens de wedstrijd zag je hem ook wat foutjes maken. Daar zit dan toch het verschil. Leclerc finisht twee seconden achter Max en dan denk je toch: haal die foutjes eruit en dan strijd je voor de overwinning. Als Max in die Ferrari had gezeten, had hij ook gewonnen', aldus Lammers.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws