Domenicali verheugd door spannender F1: 'Zelfs als Verstappen aan de leiding gaat' Formule 1
Formule 1

Domenicali verheugd door spannender F1: 'Zelfs als Verstappen aan de leiding gaat'

Domenicali verheugd door spannender F1: 'Zelfs als Verstappen aan de leiding gaat'

Stefano Domenicali is blij met de huidige ontwikkelingen in de Formule 1. Dit jaar worden Max Verstappen en Red Bull Racing vaker uitgedaagd dan vorig jaar en dat zorgt ervoor dat er meer interesse is in de koningsklasse van de autosport. Domenicali, de CEO van Liberty Media, verwacht ook aankomend weekend weer veel spanning. Tijdens de Grand Prix van Spanje zullen de teams te weten komen hoe hun performance zich verhoudt met de rest van het veld.

Dit seizoen telt de Formule 1 al meer verschillende racewinnaars dan vorig jaar. Verstappen heeft desondanks wel al zes overwinningen op zijn naam staan en de aanstaande Grand Prix van Spanje zal een belangrijke test worden voor alle teams. Het Circuit de Barcelona-Catalunya staat bekend als het ultieme circuit om auto's goed op te testen, waardoor de daadwerkelijke verhoudingen waarschijnlijk aankomend weekend duidelijk worden. Zijn de stappen die de andere teams hebben gezet echt zo groot of blijkt Red Bull toch ruimschoots de sterkste te zijn?

Dat de Formule 1 in de afgelopen races spannender is gebleken in de strijd om overwinningen is alleen maar goed voor de sport. Domenicali is dan ook verheugd met de ontwikkelingen in de koningsklasse van de autosport. 'Aan het begin van het seizoen zei ik dat ik een heel, heel spannend jaar voor de sport verwachtte', geeft de CEO van Liberty Media aan bij AS. 'Als we de verschillen in de kwalificatie en de dynamiek van de races analyseren, zie je dat de competitie gelijker is geworden, zelfs als Max en Red Bull aan de leiding gaan.'

Ook spannend weekend in Spanje verwacht

De Italiaan verwacht dan ook een spannend weekend in Spanje. Door de verschillende bochttypes worden de werkelijke verhoudingen in de Formule 1 duidelijk. 'We zullen de daadwerkelijke prestatieniveaus die deze auto's hebben zien. Er zullen ook updates komen, dus er zal heel veel interesse zijn voor de sport dit weekend en dat is geweldig. Het is een geweldige tijd voor de Formule 1. We zien veel interesse over de hele wereld en overal zijn de kaarten uitverkocht', aldus Domenicali.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws