Weerbericht GP Spanje | F1 kan ook op Circuit de Barcelona-Catalunya niet schuilen voor regen Formule 1
Formule 1

Weerbericht GP Spanje | F1 kan ook op Circuit de Barcelona-Catalunya niet schuilen voor regen

Weerbericht GP Spanje | F1 kan ook op Circuit de Barcelona-Catalunya niet schuilen voor regen

De Grand Prix van Spanje werd de afgelopen jaren niet vaak geplaagd door regen, maar daar kan dit weekend wel eens verandering in komen. Na een regenachtig weekend in Montréal zal de Formule 1 ook in Barcelona rekening moeten houden met een mogelijk nat weerbeeld. Hierbij zullen de temperaturen ook niet zo hoog komen te liggen als men had verwacht.

Dit seizoen hebben de coureurs in China en Canada met de regenbanden moeten rijden. In China kwam het op de vrijdag van het sprintweekend met bakken uit de hemel en in Canada werden alle dagen geplaagd door regenval. De Formule 1 had waarschijnlijk een droog weekend verwacht in Spanje, maar de kans is zeer groot dat het alsnog gaat regenen in Barcelona. Vooral de donderdag zal het circuit flink schoongeveegd worden door regenbuiten, voorspellen zowel Google als Weather.com.

Kwalificatie verloopt droog en warm

Na het weekend in Canada hielden de teams rekening met het feit dat de temperaturen in Spanje een stuk hoger zouden liggen dan op het Circuit Gilles Villeneuve. Met 25 graden zal de vrijdag, de dag waarop de eerste en tweede vrije training gepland staan, aangenaam verlopen. De teams hoeven ook geen rekening te houden met regen, aangezien er slechts een kans van dertien procent is dat er neerslag zal vallen in Barcelona.

Dit goede weer zal zich op de zaterdag voortzetten. De kans op chaos in de kwalificatie is dan ook een stuk kleiner dan in China en Canada, aangezien er maar tien procent kans op regen zal zijn. Bovendien zal de temperatuur op de zaterdag nog een graden hoger liggen dan een dag eerder. De kwalificatie zal waarschijnlijk ook de beste graadmeter zijn voor de Formule 1-teams dat weekend, want er staat een weersomslag op de planning.

Zondag kan kletsnat verlopen

Op de zondag is er immers regen voorspeld in de kustplaats. Er wordt maar liefst 65 procent kans op regen voorspeld voor de racedag. Daardoor zakt de temperatuur ook naar 22 graden en zullen de omstandigheden redelijk vergelijkbaar zijn met de Grand Prix van Canada. Toen lag de temperatuur nog wat lager en aangezien het Circuit de Barcelona-Catalunya geen beschutte delen heeft, zal de baan, als de zon schijnt, snel opdrogen. Dat was op het Circuit Gilles Villeneuve niet het geval.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws