'Vasseur heeft de plicht en volledige vrijheid om Binotto-tijdperk te ontmantelen' Formule 1
Formule 1

'Vasseur heeft de plicht en volledige vrijheid om Binotto-tijdperk te ontmantelen'

'Vasseur heeft de plicht en volledige vrijheid om Binotto-tijdperk te ontmantelen'

Frédéric Vasseur krijgt de volledige vrijheid van Ferrari-CEO Benedetto Vigna om het tijdperk van Mattia Binotto te ontmantelen. Dat schrijft journalist en insider Leo Turrini voor Quotidiano Nazionale. Zo is al geschoven met de positie van strateeg Iñaki Rueda en vertrekt aerodynamisch kopstuk David Sanchez waarschijnlijk naar McLaren.

Daarvoor kondigde Binotto natuurlijk al zijn vertrek uit Maranello aan, nadat de Italiaan bijna dertig jaar trouw was aan de Scuderia. Alles wat Binotto als teambaas heeft betekend, wordt nu echter langzaamaan teniet gedaan, schrijft Turrini. Die vrijheid krijgt zijn opvolger, Vasseur, volledig van CEO Vigna. De Fransman heeft zelfs de plicht om het team naar zijn idee op te bouwen.

Turrini schrijft dat Vasseur zich enkel met mensen wil omringen die hij volledig vertrouwt. Sanchez stond niet op die lijst en kijkend naar het geschuif met Rueda stond de voormalig strategisch directeur dat ook niet. Het is volgens Turrini ook nog maar de vraag hoeveel andere kopstukken uit het Binotto-tijdperk aanblijven onder Vasseur, omdat cultuurbewakers als Gino Rosato - nam die keuze weliswaar zelf - en Jonathan Giacobazzi ook al zijn vetrokken.

Opvallend vertrek cultuurbewaker Ferrari roept vraagtekens op

Met name het vertrek van Rosato is interessant voor Turrini. De journalist weet dat hij geen aerodynamicus is en meer bezig was met politiek 'in de goede zin van het woord' binnen Ferrari. Rosato kon zich echter niet meer vinden in de huidige koers van het team, valt op te maken uit de woorden van de journalist, te lezen op Scuderiafans.com. En daar blijft het voor Turrini niet bij.

Zo vraagt de Italiaanse insider zich af waarom zulke wijzigingen niet eerder zijn gebeurd, als ze toch op de planning stonden, en waarom Sanchez al na één Grand Prix mag vertrekken. Daarbij komt kijken dat de Fransman - laat je niet foppen door zijn naam - al zo goed als rond is met McLaren. Hij komt in het rijtje met kopstukken die Ferrari verlieten om snel bij een ander team te tekenen. 'Zoals Aldo Costa en James Allison. Noem het maar toevalligheden', aldus Turrini.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws