De Vries ziet stijgende lijn: 'Zal beter worden naarmate ik meer kilometers heb gereden' Formule 1
Formule 1

De Vries ziet stijgende lijn: 'Zal beter worden naarmate ik meer kilometers heb gereden'

De Vries ziet stijgende lijn: 'Zal beter worden naarmate ik meer kilometers heb gereden'

Nyck de Vries is tevreden met zijn debuut voor AlphaTauri dat hij heeft gemaakt tijdens de openingsrace van het seizoen in Bahrein. Ondanks dat hij niet in de punten is geëindigd, heeft de race hem wel 'veel voldoening' gegeven, meldt hij in een interview op Formula1.com. Hij heeft zich omhoog geknokt van een negentiende startplaats naar uiteindelijk de veertiende plek.

Na een lastige kwalificatiesessie op de zaterdag, zou De Vries zijn eerste race bij AlphaTauri starten vanaf de negentiende plek. Alleen Alpine-coureur Pierre Gasly nam nog achter hem plaats. Tijdens de start was het lastig om de Fransman achter zich te houden, dus al snel werd de Nederlander ingehaald en reed hij op de laatste plek.

Toch liet De Vries zich niet klein maken en vocht hij terug, waardoor hij zich uiteindelijk op de elfde plek bevond. De voormalig Formule 2-kampioen was in het bereik van de punten, maar op dat moment ondervond Ferrari-coureur Charles Leclerc problemen met de auto en kwam er een virtual safety car.

De Vries: 'Het zal beter worden naarmate ik meer ervaring op doe'

De virtual safety car betekende het einde van de opmars voor De Vries. Het strategieteam van AlphaTauri koos ervoor om de Nederlander op de baan te laten, terwijl zijn concurrentie allemaal gebruikmaakten van de VSC en nieuwe banden op de auto lieten zetten. Doordat de rest nu allemaal met zachtere banden reed, was het voor De Vries niet meer mogelijk om zijn plek te verdedigen en kwam hij uiteindelijk als veertiende over de eindstreep.

Alsnog heeft de Nederlander genoten van de race. 'Ja, het kan altijd beter, maar na een tegenvallende kwalificatie was dit een goede comeback', stelt De Vries. 'Het gaat ook niet alleen om de positie, want er zijn natuurlijk een aantal coureurs uitgevallen, maar het gaat ook om de prestatie. Die voelde goed.'

Volgens De Vries zal het alleen maar beter worden naarmate hij meer tijd in de auto doorbrengt. 'Het is belangrijk om ervaring op te doen en kilometers te maken', legt hij uit. 'Voor deze specifieke race lag het dan voornamelijk aan de bandenstrategie, maar ik zie ons ook betere resultaten boeken zodra ik wat meer ervaring met de auto heb.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws