Drie Grands Prix in de Verenigde Staten is terecht: 'Je vergeet hoe groot een land is’ Formule 1
Formule 1

Drie Grands Prix in de Verenigde Staten is terecht: 'Je vergeet hoe groot een land is’

Drie Grands Prix in de Verenigde Staten is terecht: 'Je vergeet hoe groot een land is’

De Verenigde Staten hebben momenteel drie Grands Prix op de kalender staan, waarmee het naast Italië het enige land is dat meerde Formule 1-races organiseert. Karun Chandhok van Sky Sports is van mening dat dit niet een slecht iets is, ondanks het feit dat fans het daar niet per se mee eens zijn. ‘Je vergeet hoe groot een land is’, zegt hij op de podcast van Sky Sports.

Naast de Grands Prix in Austin, Miami en Las Vegas, is er ook een kans dat Chicago en New York zullen worden toegevoegd aan de F1-kalender. Chandhok geeft aan dat mensen voor ze kritiek hebben eens moeten kijken naar hoe groot de Verenigde Staten zijn vergeleken met de landen waar slechts één Grand Prix wordt georganiseerd. Volgens hem is dat een belangrijk argument bij het rechtvaardigen van drie races in één land.

‘Het is grappig, toch? Mensen vragen waarom we drie races in Amerika hebben en zeggen dat we dat niet nodig hebben, bla bla bla’, zegt de voormalig Formule 1-coureur erover. ‘Je vergeet hoe groot dat land is. Wanneer je naar een van die steden reist in een weekend zonder Grand Prix, dan zul je zien hoeveel ze verschillen’, geeft hij aan. ‘Ze hebben een zeer verschillende demografie en trekken verschillende soorten publiek aan van over het hele continent.’ Het is bovendien goed voor de zaken, meent de man van Sky Sports.

Pinkham ziet Miami als favoriete Grand Prix

Chandhok’s collega Natalie Pinkham doet er nog een schepje bovenop en zegt dat Miami haar favoriete race op de kalender is, nu de Formule 1 de Verenigde Staten eindelijk heeft gekraakt. ‘Mensen vragen vaak naar welke Grand Prix ze moeten gaan als ze er één moeten kiezen’, vertelt ze. ‘Ik kan nooit kiezen. Misschien Groot-Brittanië omdat ik loyaal ben en dichtbij Silverstone opgroeide. Monaco zit vol historische glamour en prestige’, vervolgt ze. ‘Maar Miami, dat is iets anders. Ja, er zijn veel bekende mensen, maar afgezien van een uitzondering of twee, hebben ze echt wel verstand van de Formule 1’, concludeert Pinkham.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws