Verstappen heeft enkel lof voor Newey: 'Je kunt Adrian nooit vervangen' Formule 1
Formule 1

Verstappen heeft enkel lof voor Newey: 'Je kunt Adrian nooit vervangen'

Verstappen heeft enkel lof voor Newey: 'Je kunt Adrian nooit vervangen'

Max Verstappen is op dit moment de onbetwiste nummer één van Red Bull Racing en de Formule 1. Binnen het team heeft hij daardoor een soort leidende rol, verwachten mensen, maar de Nederlander lijkt dat anders te zien. ‘Daar heb ik nooit echt over nagedacht’, geeft Verstappen aan wanneer een journaliste van ESPN hem ernaar vraagt.

‘Ik vertel het team wat ik van de situatie vind. Ik houd niet in en dat verwacht ik ook terug van het team. Als het goed is, is het goed en als het slecht is, is het slecht’, benadrukt hij. ‘Ik wil dat dat gezegd wordt. Mensen maken fouten, ik ook. We doen dit samen, zo gaat het al sinds ik bij het team kwam’, zegt de Nederlander. ‘We werden beter en sterker als team. We weten waar we aan willen werken en hoe we met elkaar werken en dat is belangrijk’, voegt hij eraan toe.

Red Bull moet niet op zoek gaan naar nieuwe Newey

Bij het bespreken van het team, komt ook het vertrek van Adrian Newey ter sprake. ‘Adrian was al een legende voordat hij bij het team kwam’, prijst de drievoudig wereldkampioen de topontwerper. ‘Wat ze vanaf het begin al hebben bereikt, is ongelooflijk’, vindt hij. Toch laat hij doorschemeren dat Newey minder betrokken en belangrijk was dan in het begin. ‘Rollen veranderen, ook voor hem. Hij is een sterk onderdeel van het team’, meent Verstappen. ‘Hij is meer een mentor geworden’, voegt hij er vervolgens aan toe.

Net als anderen al hebben aangegeven, benadrukt ook Verstappen dat Red Bull niet verloren is zonder Newey. ‘We hebben een sterk team, het is niet één man’, geeft hij aan. ‘Je kunt Adrian nooit vervangen’, vervolgt hij. Een nieuwe Newey hoeft Red Bull niet per sé te gaan zoeken, vindt de Nederlander. ‘Je kan een nieuw persoon vinden, maar die is dan ook zichzelf. Ik houd er niet van als mensen zoals een ander willen zijn. Het technische team moet gewoon doorgaan met wat ze nu doen’, sluit hij af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws