Droom die uitkomt voor Pérez: 'Deze staat hoog op mijn lijstje' Formule 1
Formule 1

Droom die uitkomt voor Pérez: 'Deze staat hoog op mijn lijstje'

Droom die uitkomt voor Pérez: 'Deze staat hoog op mijn lijstje'

Sergio Pérez was in de zevende hemel na de Grand Prix van Monaco op zijn naam te hebben geschreven. Na een race waarin wederom de strategie een belangrijke rol speelde, was het de Mexicaan die als winnaar uit de bus kwam. De Red Bull-coureur zag dat de omstandigheden moeilijk waren, maar voelde tegelijkertijd dat hij de race onder controle had en spreekt over een droom die uitkomt met het winnen van deze iconische Grand Prix.

Voor Pérez was het geen vraagteken op welk moment de coureurs de overstap naar de normale banden moesten maken, ondanks de lastige omstandigheden, zo geeft hij aan op de persconferentie tegen onder meer F1Maximaal. 'Het was duidelijk wanneer de track goed was voor slicks. Ik wilde Carlos volgen, maar hij verloor zoveel tijd, dat ik klem achter hem zat. We bleven buiten en pushen en dat werkte. Het team vertelde wat ik moest doen om te maximaliseren en het werkte. Pushen, maar geen fouten maken, is lastig met deze omstandigheden.'

De Mexicaan had het gevoel de race onder controle te hebben en hoefde niet tot het gaatje te gaan. 'Het voelde alsof ik de race onder controle had, was niet echt aan het pushen. Ik had veel onderstuur in bocht 3 en 4. Ik zag Carlos naast mij en dacht wow. De tractie in bocht 8 was comfortabel. Bij bocht 10 wist ik dat het belangrijk is om geen fout te maken. Carlos bleef maar pushen. Toen ik een gaatje kon krijgen, kon ik mijn normale lijn rijden. We hebben het voor elkaar gekregen', zo is hij opgelucht.

Droom Pérez komt uit

Over het feit dat hij de koppositie in zijn schoot geworpen kreeg, was de Red Bull-coureur duidelijk. 'Dit is Formule 1, het gaat van de ene kant naar de andere kant in paar seconden', zo liet hij weten. 'Ik ben heel blij en erg blij met het team. Het is een grote dag voor mij, mijn familie en mijn land', was zijn reactie tegenover Viaplay. 'Deze staat hoog op mijn lijstje. Monaco winnen, een droom komt uit. Als je dit voor eerste keer rijdt, droom je ervan een keer te winnen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws