Verstappen blij dat race voorbij is: 'Was frustrerend en saai' Formule 1
Formule 1

Verstappen blij dat race voorbij is: 'Was frustrerend en saai'

Verstappen blij dat race voorbij is: 'Was frustrerend en saai'

Max Verstappen was na de Grand Prix van Monaco gematigd tevreden. Hoewel het niet het resultaat is waar hij op hoopte, weet de Nederlander ook dat het er niet meer in had gezeten. Na de kwalificatie van gisteren was dit het maximale wat er te halen viel en liep hij onverwachts uit in het wereldkampioenschap, dus is dat reden tot tevredenheid.

In gesprek met Viaplay was de Nederlander te spreken over het feit dat hij uitloopt in het kampioenschap. 'Dat is het positieve van vandaag, ik had gisteren niet verwacht mijn voorsprong uit te breiden. Over het algemeen was de race best frustrerend en saai', aldus Verstappen, die het niet naar zijn zin had in de straten van Monaco.

Toch ziet ook de wereldkampioen dat er niet meer in had gezeten, en met de overwinning van Sergio Pérez heeft het team het in zijn ogen goed gedaan. 'Als team hebben we alles gemaximaliseerd', aldus Verstappen, die wel blij was met de strategie van het team. 'Het was wel zo gepland, anders verlies je teveel tijd als je doorgaat', zo geeft hij aan over het even moeten wachten bij de pitstop.

Verstappen tevreden over tactiek met de banden

Even werd er gesproken door verschillende coureurs om direct naar slicks te gaan vanaf de full wets, maar Verstappen zag dat niet zitten. 'Nee, ik vond dat toen we op de extreme reden het te nat was, dus dit was de juiste beslissing. Het was heel nat, je begon snel te glijden en dus kon je totaal niet aanvallen. De inters waren even goed maar slijten te veel. Toen kwam er de overgang naar slicks, dat was goed getimed. Ik had het liever anders gezien, maar na gisteren is dit het maximale.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws