Ecclestone: 'Steelt Mercedes wat punten van Red Bull dan kan het omslaan voor Ferrari' Formule 1
Formule 1

Ecclestone: 'Steelt Mercedes wat punten van Red Bull dan kan het omslaan voor Ferrari'

Ecclestone: 'Steelt Mercedes wat punten van Red Bull dan kan het omslaan voor Ferrari'

Bernie Ecclestone ziet Ferrari het gat naar Red Bull Racing dichten. Na iets minder dan een half seizoen is het gat tussen de Italiaanse en Oostenrijkse renstal groot, maar het kan zomaar omslaan in het voordeel van de Italianen, denkt de voormalige baas van de F1. Daarin heeft Ferrari wel wat hulp nodig van Red Bulls voormalige titelconcurrent, Mercedes. Ook wijst hij Max Verstappen aan als titelfavoriet voor 2022.

Het Duitse RTL ging in gesprek met de 91-jarige en vroeg om zijn visie op het huidige Formule 1-jaar. 'We zijn halverwege het seizoen. Er is geen reden om aan te nemen dat het gat niet weer kan worden wat het aan het begin van het jaar was, nul. Het is makkelijk voor Ferrari om ze weer bij te halen', stelt Ecclestone, die ze voor de titelstrijd beslist nog niet afschrijft.

'Het ligt er maar aan of Mercedes haar zaakjes op een rijtje krijgt. Als zij geluk hebben en wat punten stelen van Red Bull, terwijl Ferrari weer gaat presteren, kan het zomaar weer omslaan', voegt de Engelsman daaraan toe. Hij stelt dus wel dat Mercedes in ieder geval Verstappen en Sergio Pérez van die derde en vierde plek af moet houden in de nabije toekomst, wil Ferrari inlopen.

Ferrari maakt fouten

Ecclestone baalt van Ferrari's huidige vorm. Het team uit Maranello trapte het seizoen uitstekend af, maar lijkt in een vormdip te verkeren waar Red Bull optimaal gebruik van maakt. Niet alleen kampt de renstal van Charles Leclerc en Carlos Sainz met betrouwbaarheidsproblemen, ook maakten ze er in Monaco bijvoorbeeld op strategisch gebied een potje van. Maakt Ferrari fouten? 'Absoluut', denkt Ecclestone. 'Het zijn Italianen.'

'Het is makkelijk om fouten te maken als je op dat niveau zit. Ze proberen die paar tienden extra te vinden, dan push je over de limiet heen en neem je risico. Dat gaat het wel eens fout', zo verklaart hij het feit dat de renstal de afgelopen zes Grands Prix naar Red Bull zag gaan, terwijl het in drie van die Grands Prix toch zeker aan het langste eind had kunnen trekken.

Het is volgens Ecclestone zaak voor Ferrari om het hoofd koel te houden: 'Momenteel moeten ze zich niet bezighouden met het winnen van races en het behalen van polepositions, maar het behalen van punten. De constructeurstitel toont aan dat je het beste team bent. Dat kunnen we momenteel over Ferrari niet zeggen. Ik ben een fan van Ferrari, maar ik ben ook teleurgesteld, want ik dacht dat dit een goed jaar zou worden voor ze.'

Verstappen voor de wereldtitel van 2022

Ferrari blijft volgens de in Brazilië levende Brit dus een van de teams die de constructeurstitel kan veroveren. Toch lijkt hij al vastberaden over wie er dit jaar de wereldtitel gaat winnen van de coureurs. 'Zet al je geld op Verstappen. Hij gaat waarschijnlijk de titel winnen', concludeert hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws