Kritiek voor Haas omtrent omgang met Schumacher: 'Red Bull zorgt wel goed voor haar coureurs' Formule 1
Formule 1

Kritiek voor Haas omtrent omgang met Schumacher: 'Red Bull zorgt wel goed voor haar coureurs'

Kritiek voor Haas omtrent omgang met Schumacher: 'Red Bull zorgt wel goed voor haar coureurs'

Bernie Ecclestone, voormalig CEO van de Formule 1, breekt een lans voor Mick Schumacher. De coureur van Haas steekt op dit moment nog niet in blakende vorm, waardoor Guenther Steiner meermaals zijn kritiek heeft geuit in de media. Ecclestone denkt dat Schumacher deze kritiek niet nodig heeft in deze fase van zijn carrière. De Brit denkt dat de rijder ergens anders mogelijk beter zou gedijen.

'Het is heel erg lastig om hem te beoordelen, want we weten niet hoe goed of slecht de auto is', stelt Ecclestone over de vorm van Schumacher in gesprek met RTL.de. 'Het kan zomaar zo zijn dat de auto niet past bij zijn rijstijl. Dat maakt echt al een heel groot verschil. Ik zou het mooi vinden om hem in een andere auto te zien.' Hij weet gelijk een team te noemen waar Schumacher niet zou misstaan. 'Ik zou het mooi vinden als Mercedes weer een competitieve auto heeft en dat Mick er dan in zit. Dat zou mooi zijn.'

Schumacher is momenteel niet bij machten om Kevin Magnussen te verslaan, maar de schuld wordt niet alleen gelegd bij de coureur. 'Ik weet niet hoe goed het team is dat achter hem staat en of zij de capaciteiten hebben om de auto aan te passen aan zijn rijstijl.' Opnieuw kijkt Ecclestone een ander team. 'Red Bull zorgt echt goed voor haar coureurs. Ze kijken altijd naar welke set-up het beste past bij de coureurs. Nu zie je ook ineens hoe goed hun tweede rijder is', doelt de Engelsman op Sergio Pérez.

Ecclestone: 'Michael Schumacher had een stevig woordje met Steiner gesproken'

De prestaties en de crashes van Schumacher stemmen Haas niet tevreden. Steiner heeft publiekelijk zijn kritiek geuit. 'Hij heeft die kritiek niet nodig, want hij weet zelf dat hij niet goed genoeg presteert. Hij heeft echt de potentie wel, maar het is nog maar de vraag of het team hem wilt helpen.' Ecclestone is dan ook van mening dat de Haas-coureur zijn vader Michael Schumacher in deze situatie mist. 'Michael had een stevig woordje gesproken met Guenther. Dat had enorm kunnen helpen', concludeert de voormalig CEO van de Formule 1.

10 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws