Terruzzi baalt van worstelend Ferrari, maar benadrukt: 'De Red Bull is een topauto' Formule 1
Formule 1

Terruzzi baalt van worstelend Ferrari, maar benadrukt: 'De Red Bull is een topauto'

Terruzzi baalt van worstelend Ferrari, maar benadrukt: 'De Red Bull is een topauto'

Vooraanstaande Italiaanse journalist Giorgio Terruzzi looft het 2022-ontwerp van Red Bull Racing, maar denkt dat de Ferrari F1-75 over het algemeen een betere bolide is. De Italiaanse renstal heeft er gedurende de afgelopen wedstrijden een zooitje van gemaakt, maar lijkt over de gehele seizoensstart een auto afgeleverd te hebben die het op pure snelheid wint van de Red Bull RB18. Dat biedt voor Ferrari hoop voor de rest van het jaar.

'Ferrari heeft nu drie Grands Prix verloren, waarvan twee door motorproblemen en één vanwege een strategische puinhoop', stelt Terruzzi bij de Pit Talk-podcast. 'Het moet echter wel gezegd worden dat de Red Bull een topauto is. We hebben het over een geslaagd ontwerp.' Red Bull zit dicht bij de tijden van Ferrari en heeft het team uit Maranello in sommige weekenden, zoals tijdens de Grand Prix van Emilia Romagna, zelfs overklast.

Ontwerp Ferrari met open armen ontvangen

Ondanks Red Bulls ruime puntenvoorsprong is het Ferrari dat eigenlijk sterker oogt. Dat werd in Barcelona, bijvoorbeeld, maar al te duidelijk. Charles Leclerc reed er overtuigend weg bij Max Verstappen, maar viel weg na een motorprobleem. 'Tijdens twee Grands Prix viel Ferrari uit toen het vooraan reed, in Spanje zelfs met een vrij ruime marge', ziet Terruzzi.

'Ik denk dat ze afgesproken hebben om een grote stap te zetten betreffende het motorvermogen, en daar betaal je op andere gebieden de prijs dan weer voor. De F1-75 werkt echter goed, het is een ontzettend goede auto', concludeert hij. Weet Ferrari haar motorproblemen op te lossen dan is de titelstrijd zeker nog niet gestreden. Blijven ze de rest van het jaar worstelen dan zal het zwaar worden om het gat naar Red Bull te dichten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws