Ecclestone ziet trekjes van Schumacher in Verstappen: 'Hij draagt een beetje van hem in zich' Formule 1
Formule 1

Ecclestone ziet trekjes van Schumacher in Verstappen: 'Hij draagt een beetje van hem in zich'

Ecclestone ziet trekjes van Schumacher in Verstappen: 'Hij draagt een beetje van hem in zich'

De voormalige Formule 1-baas Bernie Ecclestone ziet trekjes van Michael Schumacher in Max Verstappen. Volgens de 93-jarige is Verstappen echter niet zo meedogenloos als de zevenvoudig wereldkampioen. Naar het idee van de Brit dacht Schumacher er niet eens aan om compromissen te sluiten op het asfalt. Verstappen heeft een flink aantal records van Schumacher inmiddels verbroken.

Verstappen kende een recordbrekend seizoen in 2023 en heeft Schumacher in meerdere statistieken kunnen passeren. Zo heeft de 26-jarige inmiddels de langste zegereeks op zijn naam staan, het hoogste winstpercentage en heeft, en de meeste overwinningen binnen één seizoen. De drievoudig wereldkampioen sloot het 2023-seizoen af met de 54ste zege van zijn carrière. Schumacher staat betreffende de zeges nog boven hem, de Duitser had er 91. Verstappen is hoe dan ook onderweg om nog meer records te verbreken. Ecclestone ziet wel een aantal gelijkenissen tussen de twee coureurs.

'Verstappen draagt een beetje van hem in zich', zegt de Brit, geciteerd door het Deutsche presse-agentur. 'Verstappen is echter niet zo meedogenloos als Michael was, want Michael dacht er niet eens aan compromissen te sluiten', aldus de 93-jarige. Verstappen kon zich zes races voor het einde van het 2023-seizoen al een drievoudig wereldkampioen noemen, maar zal nog vier titels moeten halen om Schumacher te evenaren, die samen met Lewis Hamilton recordkampioen is. Schumacher won vijf keer op een rij de titel van 2000 tot en met 2004.

Ecclestone hoopt dat Hamilton achtste titel haalt

Hamilton en Verstappen vochten in 2021 voor de titel, waar de Nederlander uiteindelijk in de laatste ronde van de laatste race mee vandoor ging. De Mercedes-coureur is nog altijd op jacht naar zijn achtste titel. 'Ik hoop dat hij het haalt, hij zou dan geschiedenis schrijven', zegt Ecclestone. Mercedes moet echter nog een grote stap zetten om het gat naar Red Bull Racing te dichten. Het nieuwe seizoen gaat beginnen in Bahrein op 2 maart, na de wintertest, die ook plaats zal vinden in Bahrein.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws