Marko lacht om kerstkaart van Ecclestone: 'Iedereen kreeg een veeg uit de pan' Formule 1
Formule 1

Marko lacht om kerstkaart van Ecclestone: 'Iedereen kreeg een veeg uit de pan'

Marko lacht om kerstkaart van Ecclestone: 'Iedereen kreeg een veeg uit de pan'

Elk jaar verstuurt de voormalig Formule 1-CEO Bernie Ecclestone een kerstkaart met een humoristische kijk op de grootste thema's en verhalen van het jaar, maar over het 2023-seizoen had de Brit niet zoveel te zeggen. Helmut Marko kon er alsnog wel om lachen, naar zijn idee kreeg de sport een veeg uit de pan van de 93-jarige.

In 2022 verstuurde Ecclestone een kaart naar de mensen op zijn kerskaartenlijst met een cartoon van de pitstraat en warrige teambazen die fluisterden en elkaar afluisterden. Het onderschrift luidde toen: just organize the plotting! In de jaren daarvoor maakte Ecclestone grappen over de sociale en culturele momenten van die tijd, met coureurs die chirurgische maskers droegen, knielend op de grid en vaccinaties kregen. Dit jaar veranderde de 93-jarige echter van koers en was er een serene winterboerderij afgebeeld op de kaart.

Tekst gaat verder onder de Tweet.

De kerstkaart van Ecclestone van dit jaar.

'Het spijt me dat ik niets opwindends of vreemds kon bedenken dat dit jaar is gebeurd en dat op mijn gebruikelijke kaart geïllustreerd kon worden', luidde het onderschrift van de kaart van dit jaar. 'Mag ik u een vredig en gelukkig einde van het jaar wensen, waarbij 2024 u al het goede brengt en een meer stabiele wereld. Bernie.' Red Bull-topadviseur Marko kreeg de kaart ook en kon er wel om lachen, maar ziet ook een kern van waarheid in de woorden van Ecclestone, die kritiek leveren op de zakelijke wereld van de Formule 1 onder Liberty Media. 'Wat een bericht. We krijgen allemaal een veeg uit de pan voor kerst van Bernie!' zei de Oostenrijker bij Auto Bild.

Verstappen liet geen ruimte over voor een leus op Ecclestones kerstkaart

Het is ook niet zo gek dat Ecclestone niets kon bedenken, want Max Verstappen liet geen enkele kruimel liggen en eiste bijna alle zeges op. De Nederlander kwam in Abu Dhabi voor de negentiende keer als winnaar over de streep en sloot het seizoen af als een drievoudig wereldkampioen. Eccelstone sprak eerder in het seizoen zijn bewondering uit. 'Hij is de beste coureur ooit', zei de 93-jarige bij The Daily Mail over de Nederlander. Naast het feit dat Red Bull bijna alle races won, was er ook geen spanning in de paddock op het gebied van roddels en schandalen. Wellicht heeft Ecclestone in 2024 wel iets spannends om op zijn kerstkaart te zetten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws