F1-coureurs tevreden over nieuwe achterband Pirelli: 'Dat was precies het doel' Formule 1
Formule 1

F1-coureurs tevreden over nieuwe achterband Pirelli: 'Dat was precies het doel'

F1-coureurs tevreden over nieuwe achterband Pirelli: 'Dat was precies het doel'

De heren Formule 1-coureurs blijken aardig tevreden te zijn met de nieuwe achterband van Pirelli, zo laat topman Mario Isola van het Italiaanse bedrijf weten in Oostenrijk. Na het debacle in Baku, waarbij Max Verstappen en Lance Stroll op hoge snelheid in de muur klapten nadat een van de achterbanden plotseling de geest gaf, heeft Pirelli een meer robuuste constructie ontwikkeld en deze valt goed in de smaak bij de rijders.

Isola vertelt na afloop van de tweede vrije training voor de Grand Prix van Oostenrijk dat Pirelli twee prioriteiten had voor dit weekend, waarvan één het grondig testen van de constructie van de nieuwe achterband. Alle teams moesten vrijdag een minimaal aantal ronden rijden op de mediumband (C4, red.) en hun bevindingen melden aan het adres van Pirelli. 'De feedback die we tot nog toe hebben gekregen is over het algemeen positief. We krijgen te horen dat de nieuwe achterband ongeveer hetzelfde voelt als de bestaande achterband en dat was precies het doel.'

'We wilden namelijk dat de achterband dezelfde prestaties bleef leveren maar tegelijkertijd meer robuust zou zijn', vervolgt Isola. Dit is een goed teken voor Pirelli, dat hoopt de banden binnenkort al in gebruik te nemen. 'We blijven informatie over deze nieuwe achterband verzamelen en die zullen we analyseren met het oog op Silverstone, waar we hopen de constructie te gaan gebruiken.' De Grand Prix van Groot-Brittannië staat al spoedig op de planning, namelijk het weekend van 18 juli.

Het andere hoofddoel van Pirelli was het in de gaten houden van de zachtste compound in de reeks, de C5 band. Dit is de compound die dit weekend voor het eerst wordt gebruikt op de Red Bull Ring. Isola: 'Zoals verwacht met de zachtere banden, en dan met name de softs, was er wat graining te zien. Dit kan betekenen dat we in de race later dit weekend heel wat verschillende strategieën te zien zullen krijgen in vergelijking met een week geleden: en dat is goed, want dat was het hele idee achter het meebrengen van zachtere compounds voor de tweede race op dit circuit.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws