Mercedes verwacht zwaardere klus om GP Oostenrijk uit te rijden met zachtere banden Formule 1
Formule 1

Mercedes verwacht zwaardere klus om GP Oostenrijk uit te rijden met zachtere banden

Mercedes verwacht zwaardere klus om GP Oostenrijk uit te rijden met zachtere banden

Mercedes verwacht dat het een nog zwaardere klus zal hebben om de Grand Prix van Oostenrijk uit te rijden met de zachtere Pirelli-banden. Dat vertelt hoofdstrateeg James Vowles in gesprek met Formel1.de. De Italiaanse bandenleverancier komt dit weekend met banden die elk een stap zachter zijn dan hun voorgangers tijdens de Grand Prix van Stiermarken vorig weekend.

'Je zag dat het mogelijk was om op de twee hardste banden de race uit te rijden tijdens de Grand Prix van Stiermarken, maar dat is misschien wat lastiger bij de Grand Prix van Oostenrijk', vertelt Vowles die met hoofdpijn naar de bandenstrategie kijkt. Maar, niet alleen dat is aan de orde op de Red Bull Ring. Ook krijgen de teams de kans om de nieuwe Pirelli-banden voor Silverstone uit te proberen.

Uitproberen van nieuwe Pirelli-banden zorgt voor hoofdpijn bij Mercedes

Extra werk aan de winkel dus voor de teams en zo ook voor Mercedes. Vowles geeft aan dat zijn ploeg een lastig testprogramma staat te wachten tijdens de vrije trainingen: 'Het wordt een ingewikkeld programma waarin we moeten zorgen dat we genoeg werk leveren voor de toekomst, maar tegelijkertijd ook onze taken voor Oostenrijk uitvoeren.' Zo moet Mercedes multi-tasken in Spielberg.

Desondanks denkt Vowles wel dat de wijziging in de banden voor aankomend Grand Prix-weekend niet per se in het nadeel van Mercedes zal werken. De strategisch expert houdt dan ook alle opties open: 'Je kunt zeggen dat Oostenrijk niet per se hetzelfde resultaat zal opleveren. Er zijn genoeg verschillen en veranderingen die een kans voor ons zouden kunnen zijn.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws