F1 in het kort | Szafnauer: 'Een windtunnel delen met Mercedes doet Aston Martin zeker geen pijn' Formule 1
Formule 1

F1 in het kort | Szafnauer: 'Een windtunnel delen met Mercedes doet Aston Martin zeker geen pijn'

F1 in het kort | Szafnauer: 'Een windtunnel delen met Mercedes doet Aston Martin zeker geen pijn'

In de rubriek F1 in het kort houdt F1Maximaal.nl u op de hoogte van het laatste nieuws van de koningsklasse van de autosport dat nét niet in aanmerking komt voor een uitgebreide vermelding, maar uiteraard wel relevant is om toch even te benoemen op de website.

Szafnauer: 'Een windtunnel delen met Mercedes doet Aston Martin zeker geen pijn'

Otmar Szafnauer denkt dat Aston Martin geen hinder ondervindt van het moeten delen van een windtunnel. De Britse renstal maakt gebruik van de windtunnel van Mercedes en dat ziet de voormalig teambaas zeker niet als een nadeel. 'De windtunnel van Mercedes is heel erg goed', zegt Szafnauer bij Formel1.de. 'Het doet Aston Martin dan ook zeker geen geen pijn. Anders zouden ze ook geen windtunnel delen.'

Williams blij met Vowles: 'Deze man is geweldig'

Williams-teambaas James Vowles is goed aan zijn nieuwe baan bij Williams. Niet alleen pakte het team ondanks de lage verwachtingen een punt in de openingsrace dankzij een tiende plaats van Alexander Albon, volgens Simon Lazenby heeft de 43-jarige Brit ook een goede eerste indruk gemaakt op de teamleden. Lazenby, presentator bij Sky Sports F1, geeft in de podcast van Sky Sports F1 aan dat zijn collega Anthony Davidson sprak met een aantal monteurs: 'Die vertelden hem dat Vowles geweldig is. Hij is het team binnengekomen met een winnende Mercedes-mentaliteit, en hij gewoon zegt dat het nu niet goed genoeg is, zelfs afgelopen weekend was het niet goed genoeg. Ik denk dat de verwachting is dat ze het middenveld kunnen uitdagen, met name op een zondag. Ik denk dat ze nog wat werk te doen hebben qua kwalificatiesnelheid, al zei Alex (Albon, red.) dat hij Q3 had kunnen halen zonder problemen, maar ik denk dat ze het race per race bekijken. Als je de huidige situatie vergelijkt met hoe de teams er vorig jaar voor stonden, denk ik dat alleen Aston Martin een grotere stap heeft gezet dan Williams.'

Opmerkelijke vloer Alfa Romeo blijkt nepperd te zijn

Alfa Romeo presenteerde in februari een neppe versie van de vloer van de C43, zo melden insiders aan Autosport. Volgens het Zwitsers-Italiaanse team was de vloer, die aan de zijkanten gekenmerkt was door allemaal achtereenvolgende vinnen, enkel bedoeld om de concurrentie af te leiden van wat er werkelijk op de auto zou worden geplaatst. Inmiddels rijdt Alfa Romeo ook gewoon met een meer traditionele vloer.

Zoon van FIA-president overleden na auto-ongeval

Saif Ben Sulayem, de zoon van FIA-president Mohammed Ben Sulayem, is dinsdag om het leven gekomen bij een auto-ongeval. Dat nieuws bevestigt het autosportorgaan donderdagmiddag. De zoon van de bestuursvoorzitter deelde dezelfde passie voor autosport als zijn vader. Zo deed hij enkele jaren geleden mee aan een Formule 4-kampioenschap en nam hij het op tegen Oscar Piastri en Logan Sargeant, die nu in de Formule 1 rijden.

Driedelige documentaireserie Verstappen in april op Viaplay

Max Verstappen krijgt dit jaar een driedelige documentaireserie op Viaplay, zo schrijft De Telegraaf donderdagochtend. Vorig jaar werd de coureur van Red Bull Racing op de voet gevolgd door regisseur Nick Hoedeman en het resultaat ervan is vanaf 2 april te zien in Max Verstappen: Anatomy of a Champion. Sluit hier je abonnement op Viaplay af om de documentaireserie over Verstappen te zien.

Marko over Ferrari: 'Wat heb je aan de snelste motor als hij onbetrouwbaar is?'

Helmut Marko denkt dat Ferrari en niet Red Bull Racing de snelste motor heeft, zo vertelt de Oostenrijker aan Heute. 'Ik denk dat Ferrari op dit moment de snelste motor heeft. Maar wat heb je aan de snelste motor als hij onbetrouwbaar is?', vraagt de adviseur van de Oostenrijkse renstal zich hardop af. 'Om als eerste te finishen, moet je eerst finishen.'

Marko weet waarom de AMR23 op de Red Bull lijkt: 'Hebben goed geheugen'

Helmut Marko grapte na afloop van de race in Bahrein al dat er drie Red Bulls op het podium stonden. De AMR23 is een kopie van de Red Bull en dat is ook Marko niet ontgaan. Tegenover Sky Deutschland legt hij uit hoe de kopie zo precies kan zijn: 'Als je de auto's met elkaar vergelijkt, dan zie je dat de Aston Martin praktisch hetzelfde is als onze Red Bull. Daar is een reden voor. Niet alleen Fallows maakte de overstap, maar ook een aantal andere teamleden en zij hebben duidelijk een goed geheugen', aldus Marko.

Ferrari sneller dan Red Bull in de pitstops

Terwijl Ferrari niet de snelste was in de Grand Prix van Bahrein, was de Scuderia wel sneller dan Red Bull Racing in de pitstops, zo weet Motorsport.com te melden. In de dertiende ronde van de race kwam Charles Leclerc binnen voor nieuwe harde banden en dat wist de pitcrew van de Monegask in slechts 2,22 seconden te regelen. In de pitstraat regeerde Ferrari dus wel, al zat Red Bull daar vlak achter. De pitstop van Max Verstappen in de veertiende ronde duurde 2,25 seconden.

Het oefenen op de pitstops heeft dus zijn vruchten afgeworpen, Ferrari was namelijk ook in de pitstops na de dertiende ronde bloedsnel. De pitstop van Carlos Sainz in ronde 31 duurde slechts 2,31 seconden. Mercedes deed het ook wel redelijk, de snelste stop van de Duitse renstal was binnen 2,40 seconden. Ferrari gaat in ieder geval bij één kampioenschap aan de leiding, aangezien ze het snelst was met de pitstops bezet ze de eerste plek in de DHL Fastest Pit Stop Awards.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws