F1 in het kort | Ten Voorde vinkt twee zeges af in krankzinnig weekend Formule 1
Formule 1

F1 in het kort | Ten Voorde vinkt twee zeges af in krankzinnig weekend

F1 in het kort | Ten Voorde vinkt twee zeges af in krankzinnig weekend

In de rubriek F1 in het kort houdt F1Maximaal.nl u op de hoogte van het laatste nieuws van de koningsklasse van de autosport dat nét niet in aanmerking komt voor een uitgebreide vermelding, maar uiteraard wel relevant is om toch even te benoemen op de website

Ten Voorde vinkt twee zeges af in krankzinnig weekend

Larry ten Voorde heeft twee van de drie races van zijn krankzinnig raceweekend gewonnen. De Nederlander legde dinsdag in een interview met F1Maximaal.nl nog uit dat hij heen en weer zou pendelen tussen Imola en de Nordschleife om zowel zijn twee races van de Porsche Carrera Cup Italië te verrijden als de 24 uur van de Nürburgring. De 27-jarige won beide races in Italië nadat hij de poleposition eerder al pakte, en eindigde tweede met zijn team op de Nürburgring. De endurancerace was echter vroegtijdig beëindigd vanwege mist. De Tukker, die erom bekendstaat hoeveel energie hij heeft, zit volgende week alweer in de auto voor de Porsche Carrera Cup Duitsland op Zandvoort.

Mercedes-junior Pin moet afhaken voor 24 uur van Le Mans 

Doriane Pin, die dit jaar deelneemt aan de F1 Academy en het Formula Regional Championship by Alpine en tevens Mercedes-junior is, moet afhaken voor de 24 uur van Le Mans nadat ze een paar ribben had gebroken. De Franse begon het F1 Academy-seizoen erg sterk en imponeerde ook tijdens haar races in het FRECA. Ze zou met Iron Dames deelnemen aan dé endurancerace van het jaar, maar ziet haar deelname in rook opgaan. Tijdens het FRECA-weekend in Spa moest ze al uit de auto stappen vanwege pijn. 'Ik heb de moeilijke beslissing moeten nemen om de 24 uur van Le Mans en de FRECA-race op Zandvoort over te slaan. Het is een zware en verdrietige keuze, vooral omdat Le Mans een van de belangrijkste wedstrijden van het jaar is. Ik moet nu doen wat het beste is voor mezelf en voor Iron Dames', laat ze weten via haar officiële kanalen. Rahel Frey, geen onbekende bij Iron Dames, zal haar vervangen.

Alpine loopt verder leeg, volgend kopstuk ontslagen

Aan het begin van dit seizoen verloor Alpine al Bob Bell, Matt Harman, en Dirk de Beer, en de BBC meldt nu dat ook operations director Rob White het veld heeft moeten ruimen. De 58-jarige White werd ontslagen in een operationele herstructurering. White was al twintig jaar werkzaam voor het Franse team, en maakte dus nog de wereldtitels van Fernando Alonso in 2005 en 2006 mee. Alpine staat momenteel met twee punten op de negende plek in het constructeurskampioenschap.

Red Bull Ring komt met oplossing track limits-probleem

Het was een aanhoudende probleem tijdens het 2023 Grand Prix-weekend in Oostenrijk: track limits. De stewards moesten zich over maar liefst 1.200 gevallen van overschrijdingen van track limits buigen vorig jaar. De organisatie van de Grand Prix heeft besloten om dit jaar in te grijpen, door een tijdelijke grindbak aan de buitenkant van bocht 9 en 10 te installeren. 'Iedereen die er tegenaan rijdt of de grindstrook raakt, is in het nadeel. Dat lost het probleem vanzelf op', aldus Red Bull Ring-directeur Ernst Wolff, volgens Motorsport-Magazin. De laatste twee bochten van het circuit speelden een hoofdrol bij de track limit-problemen van vorig seizoen, en door de grindbak zal er nu minder ruimte voor de coureurs moeten zijn om naast de baan te raken. Eerder werden er op het circuit van Imola ook al grindbakken aangelegd, onder andere in Piratella en Acque Minerali, om zo het overschrijden van track limits te ontmoedigen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws