F1-kampioen Scheckter bewierookt Verstappen: 'Altijd superieur geweest ten opzichte van zijn teamgenoten' Formule 1
Formule 1

F1-kampioen Scheckter bewierookt Verstappen: 'Altijd superieur geweest ten opzichte van zijn teamgenoten'

F1-kampioen Scheckter bewierookt Verstappen: 'Altijd superieur geweest ten opzichte van zijn teamgenoten'

Jody Scheckter, de Formule 1-wereldkampioen van 1979, heeft veel lovende woorden over voor Max Verstappen. De voormalig coureur ziet dat de rijder van Red Bull Racing zijn stijl volledig heeft aan weten te passen, waardoor hij nu het totaalpakket heeft. De Zuid-Afrikaan denkt wel dat de huidige dominantie van Verstappen en zijn team snel saai kan worden, maar Scheckter denkt wel dat de regerend wereldkampioen mogelijk acht wereldtitels op zijn naam zal schrijven.

Momenteel staat er geen maat op Verstappen in de Formule 1. De coureur heeft tien zeges op rij weten te boeken en dat heeft vooral te danken aan de aanpassingen die hij door de jaren heeft gemaakt. 'Ten eerste is hij natuurlijk heel erg snel en agressief. Tegelijkertijd is hij ook een slimme coureur geworden, want hij weet telkens te winnen, ook als hij in een benarde situatie zit. Vroeger was hij soms nog wat te agressief in zulke situaties, maar nu brengt hij alles samen en is hij echt kampioensmateriaal', merkt Scheckter op bij Kicker.

De enkelvoudig wereldkampioen begrijpt echter wel waarom Verstappen in het begin van zijn Formule 1-loopbaan zo agressief was. 'Als je in de Formule 1 komt, wil je gewoon bewijzen dat je sneller bent dan de rest. Op een gegeven moment realiseer je je dat dit niet de manier is om wereldkampioenschappen te winnen. Dan pas je jezelf aan en dat heeft Verstappen gedaan, want hij is een slimme jongen.' Scheckter denkt dat de coureur ook zijn team moet bedanken voor het huidige succes. 'Hij heeft natuurlijk ook de auto om dit te bewerkstelligen.'

Scheckter: 'Dan wordt het langzamerhand saai'

De RB19 heeft dit seizoen tot nu toe alle races weten te winnen. Tegelijkertijd heeft Red Bull 24 van de laatste 25 races op zijn naam weten te schrijven. Alleen George Russell stond een nog ongelooflijkere reeks van de Oostenrijkse renstal in de weg met zijn zege op het circuit van Interlagos. Momenteel is het de grote vraag of Red Bull iets kan bewerkstelligen wat nog nooit is gebeurd in de geschiedenis van de Formule 1, namelijk alle Grands Prix van het seizoen winnen.

Een dominante periode in de sport is echter niet ongehoord. 'Ze zijn net zo dominant als Mercedes en misschien was Mercedes wel dominanter dan dit. Dat wordt langzaamaan saai.' Toch is Scheckter ook onder de indruk van de dominantie die Red Bull en Verstappen op de mat leggen. 'Het is ongelooflijk. Hij is altijd superieur geweest ten opzichte van zijn teamgenoten. Het maakte niet uit wie je in dat team zette. Als het zo blijft doorgaan dan kunnen het echt acht wereldkampioenschappen worden', aldus de voormalig coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws