Verstappen en Pérez gaan beiden voor zege: 'Wil niets liever dan Mexico de zege schenken' Formule 1
Formule 1

Verstappen en Pérez gaan beiden voor zege: 'Wil niets liever dan Mexico de zege schenken'

Verstappen en Pérez gaan beiden voor zege: 'Wil niets liever dan Mexico de zege schenken'

Max Verstappen en Sergio Pérez kijken uit naar het Grand Prix-weekend in Singapore. Beide coureurs van Red Bull Racing zouden de race op het Marina Bay Street Circuit graag winnen. Verstappen omdat hij revanche wil nemen voor vorig jaar en Pérez omdat het al een speciaal raceweekend voor hem is. Toch weten beide Red Bull-coureurs dat het stratencircuit in Singapore unieke uitdagingen met zich meebrengt.

Dit seizoen zullen er nieuwe ervaringen zijn op het Marina Bay Street Circuit. 'Dit jaar zal het interessant worden wat de nieuwe lay-out zal doen met het gedrag en de afstelling van de auto. De rondetijden zullen waarschijnlijk een stuk sneller zijn', zegt Verstappen in een persbericht van Red Bull. 'Toch zal de uitdaging op de baan waarschijnlijk niet heel anders zijn dan voorgaande jaren. 'Er zit meer uitdaging in een stratencircuit. Daarnaast zit het veld doorgaans wat dichter bij elkaar, om nog maar niet te beginnen over de luchtvochtigheid.'

Als Verstappen zijn elfde zege op rij weet te boeken dan zou dat tegelijkertijd zijn eerste zege in Singapore zijn. Vorig seizoen leek alles goed te gaan en lag de coureur op koers voor poleposition, maar door een tekort aan brandstof werd de Nederlander naar binnen gehaald. Verstappen startte op P7 en in de race kwam hij ook niet verder dan die positie. 'Vorig jaar kende ik een zeer ongelukkig weekend, maar hopelijk kunnen we het dit jaar wat beter doen. Natuurlijk gaan we ons best doen om hier maximaal te scoren.'

Pérez wil vorig seizoen evenaren

Teamgenoot Sergio Pérez wist vorig jaar bij de start direct langs Charles Leclerc te gaan om uiteindelijk de race te winnen. Met minder neemt de Mexicaan dit jaar geen genoegen. 'Dat was waarschijnlijk een van de beste races uit mijn carrière. Ik zou heel graag weer winnen dit weekend, maar dat zal niet makkelijk worden.' Het zal het 250ste raceweekend in de carrière van de Red Bull-coureur zijn, waardoor het weekend nog mooier kan worden gemaakt met een zege. 'Ik wil niets liever dan Mexico die zege schenken', besluit Pérez.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws