F1 Kijktip | Is dit het meest legendarische Formule 1-gevecht ooit? Formule 1
Formule 1

F1 Kijktip | Is dit het meest legendarische Formule 1-gevecht ooit?

F1 Kijktip | Is dit het meest legendarische Formule 1-gevecht ooit?

Door de jaren heen wordt er een hoop beeldmateriaal verzameld van coureurs, teams, teambazen en het hele circus eromheen. In de F1 Kijktip geven we elk weekeinde een bijzonder beeldfragment mee aan de lezers om het weekend alvast goed in te luiden.

De geschiedenis van de Formule 1 staat vol met mooie gevechten op de baan. Denk bijvoorbeeld aan de duels tussen Max Verstappen en Charles Leclerc tijdens de Britse Grand Prix van 2019. Of de de inhaalactie van Mika Hakkinen in België in 2000, toen de Fin achterligger Ricardo Zonta gebruikte om Michael Schumacher in te halen. Voor deze F1 Kijktip duiken we echter nog verder de geschiedenis in. Welkom in 1979.

De Franse Grand Prix werd dat jaar nog verreden in Dijon, een circuit in het oosten van het land. Jean-Pierre Jabouille domineerde op eigen bodem en schonk Renault haar eerste Formule 1-zege. Alle ogen waren gedurende de laatste ronden echter gericht op Rene Arnoux, zijn teamgenoot, en Ferrari-coureur Gilles Villeneuve, de vader van 1997-kampioen Jacques Villeneuve.

Arnoux en Villeneuve hebben wel én geen respect voor elkaar

De twee vochten in de laatste twee ronden namelijk een bikkelhard gevecht uit om P2. Beiden hadden geen respect voor elkaar, maar ook weer wel. De twee haalden elkaar in bijna elke bocht in, beukten elkaar van de baan en gaven geen centimeter te veel weg. Het zorgde voor prachtige beelden, volgens velen Formule 1 op haar best.

Vandaag de dag wordt het legendarische gevecht tussen Arnoux en Villeneuve, met laatstgenoemde als winnaar, gezien als één van de meest mooie Formule 1-momenten ooit. Geloof je het niet? Check dan snel onderstaande video!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws