Stella ziet manipulatie in communicatie: 'Dat gebeurt regelmatig' Formule 1
Formule 1

Stella ziet manipulatie in communicatie: 'Dat gebeurt regelmatig'

Stella ziet manipulatie in communicatie: 'Dat gebeurt regelmatig'

In een recente aflevering van de Formule 1-podcast Beyond the Grid, werd Andrea Stella de hemel in geprezen door voormalig Ferrari-testcoureur Luciano Burti. De voormalig engineer kan de mooie woorden van de Brazilian wel waarderen. 'De meningen van anderen zijn wel iets waard', vertelt de teambaas van McLaren in een interview met Formel1.de.

Burti zei onder andere dat hij geen flauw idee had dat engineers als Stella bestonden. 'Hij was zo goed, dat ik af en toe moest vragen of hij bij mij in de auto had gezeten', grapte de Braziliaan. Ook qua persoonlijkheid was de Italiaan altijd fijn om mee te werken. 'Hij was een echt aardig persoon. Hij is iemand, die mij veel geholpen heeft', aldus de voormalig testcoureur.

Meningen binnen het team zijn belangrijk

Die woorden doen Stella wel iets. 'Ik denk dat de meningen van anderen wel iets waard zijn. Zeker als het competente, eerlijke en geïnteresseerde mensen zijn, die niet de communicatie manipuleren', benadrukt de voormalig engineer van onder andere Fernando Alonso. 'Dat gebeurt in zulke harde, vechtlustige sporten als de onze regelmatig', voegt hij eraan toe.

'Je moet in de Formule 1 erg goed oppassen naar wie je luistert', stelt Stella. 'Wanneer we met het team een debrief doen, zeg ik altijd dat we moeten focussen op welke kennis en meningen er vanuit het team gegeven worden', zegt de Italiaan. 'Ja, we lezen tijdschriften en horen het commentaar op de televisie, maar we moeten alleen ter harte nemen, wat binnen het team besproken wordt', benadrukt de teambaas.

Sommige coureurs hebben een plan nodig

Stella vindt het belangrijk om naar mensen te luisteren waarvan hij denkt dat ze hun eerlijke mening geven, zoals Burti. 'Luciano is een zeer competente coureur, dat was hij toen al', geeft de man van McLaren aan. 'Hij was zeer analytisch en hij hoorde bij de groep coureurs die altijd een plan nodig hebben, om het maximale uit zichzelf te halen', vertelt Stella over de Braziliaan.

Carlos Sainz is ook zo'n coureur, meent de McLaren-teambaas. 'Hij past ook in deze categorie. Hij moet eerst uitvinden hoe een auto het beste rijdt. Hij moet zich eerst in een situatie indenken om zichzelf te kunnen verbeteren', zegt hij over de Spanjaard. 'Als coureurs eerst over veel dingen moeten nadenken, zijn ze vaak heel goed in communiceren', stelt Stella vast. 'Ze hebben het instinct, maar ze hebben ook het intellectuele niveau', sluit de Italiaan af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws