F1 Live 17:00u | Tweede vrije training Grand Prix van Spanje 2024 Formule 1
Formule 1

F1 Live 17:00u | Tweede vrije training Grand Prix van Spanje 2024

F1 Live 17:00u | Tweede vrije training Grand Prix van Spanje 2024

Na een korte uitstap naar het Noord-Amerikaanse continent is de Formule 1 weer terug in Europa. De twintig coureurs beginnen aan een zogeheten triple header en trappen die af op het circuit van Barcelona. Onder zonnige omstandigheden begonnen de coureurs vrijdagmiddag om 13:30 uur aan de eerste oefensessie van het weekend. Die eerste training leverde de snelste tijd op voor Lando Norris, die Max Verstappen nipt achter zich wist te houden.

Met name het team van Ferrari heeft een goed weekend nodig in Barcelona. In Canada wist Carlos Sainz tijdens de kwalificatie op zaterdag Q3 niet te halen. Vervolgens sloeg op zondag het noodlot toe voor de Italiaanse renstal toen beide coureurs niet het einde van de race wisten te halen. Volgens Charles Leclerc heeft het team inmiddels een oplossing gevonden voor haar in Canada geconstateerde mechanische problemen. Ook heeft het team een hele rits aan updates uitgevoerd op de SF-24 waarmee ze weer de strijd tegen Red Bull hopen te kunnen aangaan.

Een traditioneler circuit

De afgelopen paar races werden op (semi)stratencircuits gereden. Dat bleek geen pretje voor het team van Red Bull Racing. Beide coureurs klaagden over hoe de RB20 de kerbs nam en ook liet regerend wereldkampioen Max Verstappen weten dat de auto hevig hobbelde. Naar verwachting zal het team minder moeilijkheden ondervinden op het circuit van Barcelona. Het circuit dat jarenlang werd gebruikt voor de pre-season tests heeft namelijk een klassiekere lay-out. De race in Barcelona levert normaliter ook waardevolle data op voor de teams aangezien de race wordt gezien als representatief voor hoe de rest van het seizoen zal verlopen.

De Grand Prix van Spanje is de thuisrace voor Carlos Sainz en Aston Martin-coureur Fernando Alonso. Geen van beiden ging er echter vorig jaar met de overwinning vandoor in Catalonië. Als onderdeel van zijn ijzersterke seizoen was het Verstappen die in Barcelona al zijn concurrenten versloeg. Als tweede en derde kwamen Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en George Russell over de finishlijn. Het team van Mercedes heeft in 2024-seizoen een slechte start van het seizoen gekend, maar begint langzamerhand een beetje op te krabbelen.

Norris blijft Verstappen nipt voor in VT1

Het team van Mercedes wist de opwaartse lijn van de afgelopen weken ook in de eerste oefensessie in Spanje door te trekken. Russell opende sterk op de harde band, maar in het tweede deel van de training zakte de Brit iets terug naar P4. Enkel Lando Norris, die dankzij een slipstream op het rechte stuk de snelste tijd op de klokken wist te zetten, Verstappen en Carlos Sainz waren sneller dan de Mercedes-coureur. Net als Sainz reed hij zijn snelste tijd echter wel op de mediumband, terwijl Norris en Verstappen dat op het zachtste rubber van Pirelli deden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws