Marko tevreden met eerste vrije training: 'Beste vrijdag tot nu toe' Formule 1
Formule 1

Marko tevreden met eerste vrije training: 'Beste vrijdag tot nu toe'

Marko tevreden met eerste vrije training: 'Beste vrijdag tot nu toe'

Tijdens de eerste vrije training op het circuit van Barcelona zette regerend wereldkampioen Max Verstappen de tweede snelste rondetijd neer. De Nederlander bleef op 0,024 seconden steken achter McLaren-coureur Lando Norris. Verstappens teamgenoot Sergio 'Checo' Pérez zette de vijfde snelste rondetijd neer. Geen perfect optreden, maar aan het Oostenrijkse ORF laat Red Bull Racing-teamadviseur Helmut Marko weten wel heel erg tevreden te zijn.

Het team van Red Bull beleeft geen makkelijke tijd. In Monaco en in Canada viel tweede rijder Pérez uit. Ook klaagden beide coureurs over hoe de RB20 de kerbstones neemt en klaagde Verstappen regelmatig over het hobbelen van de auto. Het is dus hoog tijd voor de Oostenrijkse renstal om een ijzersterk optreden neer te zetten in Spanje. De eerste vrije training is volgens Marko in ieder geval veelbelovend. 'Als je kijkt naar de laatste races is dit de beste vrijdag die we tot nu toe hebben gehad', zegt hij.

Problemen van Red Bull zijn op te lossen

Al met al lijkt Marko zich helemaal niet zo druk te maken over de staat waarin het Oostenrijkse team de afgelopen weken verkeert. De teamadviseur geeft aan dat de problemen die de RB20 ondervindt met name mechanische problemen zijn en niet aerodynamisch zijn. Volgens Marko zijn die problemen prima op te lossen. 'Als je kijkt naar de laatste races is dit de beste vrijdag die we tot nu toe hebben gehad. En ik denk dat de problemen die we hebben, of ervoor zorgen dat we minder snel gaan, op zijn te lossen. Dat is een kwestie van fine-tuning.'

In aanloop naar de Grand Prix van Spanje geldt het team van Red Bull als favoriet. Volgens velen past het circuit in Catalonië beter bij de RB20 dan de (semi)stratencircuits die we in voorgaande races hebben gezien. Toch wist het team nog niet dominant te zijn tijdens de eerste vrije training. Marko vertelt dat het hem helemaal niet zo verbaast dat het Red Bull niet is gelukt om sneller te zijn dan de McLaren van Norris. 'Ik denk dat Mclaren het sterkste team was in de laatste drie races. Ik zou zeggen dat ze tactisch altijd de beste zijn geweest en qua snelheid waren ze soms superieur of op zijn minst gelijkwaardig. Vanuit dat oogpunt is het geen verrassing.'

Het team heeft in ieder geval een plan om zich te herpakken. 'We willen de wegligging van de auto verbeteren, zodat Verstappen agressiever kan rijden zonder bandenslijtage te veroorzaken. Daarnaast willen we de auto beter in balans krijgen', vertelt de teamadviseur. In de eerste vrije training was Pérez 0,464 seconden trager dan Norris. Marko vindt dat dit op verbetering aan het adres van de Mexicaan wijst. 'Drie tienden zou nog beter zijn geweest, maar het is veel beter dan in de laatste races. Toen zat hij er soms zelfs een seconde achter. Als je zo ver weg bent in de eerste training, is het moeilijk om dat in te halen. Tot nu toe gaat het de goede kant op', sluit hij af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws