'F1 stelt plan B op voor 2021-kalender met Portimão en Imola en zonder Australië en China' Formule 1
Formule 1

'F1 stelt plan B op voor 2021-kalender met Portimão en Imola en zonder Australië en China'

'F1 stelt plan B op voor 2021-kalender met Portimão en Imola en zonder Australië en China'

De Formule 1 lijkt nog voordat de wintertests verreden zijn al flink in de kalender van 2021 te moeten knippen. Afgelopen week werd duidelijk dat de doorgang van de Grand Prix van Australië zeer twijfelachtig is en nu wordt ook gesuggereerd dat de FIA de Grand Prix van China wil uitstellen. In plaats van deze intercontinentale races zouden we begin 2021 een kalender tegemoet kunnen gaan die veelal op Europa gericht is.

Na het hoogstwaarschijnlijk uitstellen van de Australische Grand Prix loopt nu ook de Grand Prix van China risico, wordt gemeld door de doorgaans goed ingevoerde Italiaanse tak van Motorsport. Er is naar informatie van het autosportmedium al een plan B opgesteld door de FIA, waar de race op Shanghai International Circuit niet meer op staat.

Portimão en Imola in 2021

Op de aangepaste kalender zouden we twee circuits terugvinden die we ook vorig jaar hebben mogen bewonderen. Op 11 april zou op deze alternatieve kalender namelijk Portimão weer aangehaald worden, om twee weken later (25 april) een race te verrijden op Imola.

'Een zeer geloofwaardig voorstel, gezien de positieve feedback die deze races gekregen hebben na 2020', stelt Robert Chinchero, die een terugkeer naar de Portugese en Italiaanse circuits aan de hand van informatie verkregen vanuit de landen zelf onderbouwt. Volgens de journalist staan, eigenlijk net zoals in 2020, alleen de Grand Prix van Bahrein en de Europese races vast.

Er wordt dus gezinspeeld op de ontwikkeling van wederom een veelal Europese kalender. Wanneer de FIA besluit om dezelfde strategie aan te houden als in het eerste seizoen onder de coronavirus-pandemie, doen ze dit echter wel met oog voor de toekomst. Wanneer de globale situatie rondom het virus verbetert, wil de organisatie van de sport naar verluidt alsnog intercontinentale evenementen organiseren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws