Fallows blij met veel tijd in windtunnel: 'Positief voor het ontwikkelen van ons concept' Formule 1
Formule 1

Fallows blij met veel tijd in windtunnel: 'Positief voor het ontwikkelen van ons concept'

Fallows blij met veel tijd in windtunnel: 'Positief voor het ontwikkelen van ons concept'

Dan Fallows is blij met het feit dat Aston Martin veel tijd mag doorbrengen in de windtunnel. Volgens de technisch directeur van de Britse renstal is dat erg positief, want het team is nog druk bezig met de ontwikkeling van de auto. 'Het is een groot voordeel', vertelt hij bij RaceFans.

Aston Martin geniet van een beter seizoen dan vorig jaar. Waar de renstal nu op de tweede plek staat in het klassement, eindigde het team in 2022 op slechts de zevende plaats. Een tegenvallend resultaat, maar het bracht wel positieve dingen met zich mee voor het huidige seizoen. De Britse renstal mag namelijk veel meer tijd in de windtunnel doorbrengen dan de andere topteams.

Fallows: 'De tijd in de windtunnel brengt ons veel'

Momenteel is Aston Martin aan het duelleren met Red Bull Racing, Ferrari en Mercedes voor de hoogste posities tijdens de raceweekenden. Het team heeft daarbij nog een extra truc achter de hand, namelijk dat zij sneller kunnen ontwikkelen door de extra tijd in de windtunnel. Vergeleken met de concurrentie, heeft Aston Martin 37 procent meer tijd dan Red Bull, 25 procent meer tijd dan Ferrari en twintig procent meer tijd dan Mercedes.

Ook Fallows begrijpt dat het een grote meevaller is. 'Het is zeker een positief iets voor ons', vertelt de technisch directeur. 'We moesten na afgelopen jaar erg inlopen met onze ontwikkelingen en er moest veel aan ons concept veranderen, dus dat hebben we nu met al deze tijd kunnen doen. We erkennen dat ons succes komt doordat wij meer tijd hebben dan de concurrentie, maar het is ook aan ons team om echt goed gebruik te maken van de tijd en daar kan ik alleen maar lof voor uitspreken.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws