Windsor is het totaal niet eens met vergelijking tussen Schumacher en Hamilton: 'Dat kan niet!' Formule 1
Formule 1

Windsor is het totaal niet eens met vergelijking tussen Schumacher en Hamilton: 'Dat kan niet!'

Windsor is het totaal niet eens met vergelijking tussen Schumacher en Hamilton: 'Dat kan niet!'

Peter Windsor is niet van mening dat Michael Schumacher tijdens de piek van zijn carrière sneller was dan Lewis Hamilton was tijdens zijn piek. Het lijkt erop dat James Allison, de technisch directeur van Mercedes, dat heeft gesuggereerd. Volgens Windsor is het onmogelijk dat Schumacher de snellere was van de twee en dat onderbouwde hij tijdens een YouTube live chat waar hij met Formule 1-fans aan het praten was.

Schumacher en Hamilton zijn allebei coureurs die een grote stempel op de Formule 1 hebben gedrukt. De coureurs staan gelijk in het record voor meeste wereldtitels, namelijk zeven. Allison heeft met beide coureurs nauw samengewerkt. Eerst met Schumacher bij Ferrari en later met Hamilton bij Mercedes. De huidige technisch directeur van Mercedes heeft de twee dan ook met elkaar vergeleken en lijkt te zeggen dat Schumacher de snellere coureur van de twee was.

Windsor: 'Ingenieurs mogen ook een mening hebben, maar ze moeten wel uitkijken waar ze het op baseren'

Windsor heeft daar wind van gekregen en is het daar totaal niet mee eens. Volgens de Brit is het 'onmogelijk' dat dat waar is en spreekt hij uit sceptisch te zijn over uitspraken van ingenieurs. 'Zij mogen natuurlijk ook een mening hebben', zegt Windsor, geciteerd door PlanetF1.com, 'maar ik ken genoeg ingenieurs die een mening geven over coureurs en dat is eigenlijk altijd gebaseerd op hun gesprekken met de coureurs in kwestie, in plaats van wat de coureur echt op de baan doet.'

Wel benadrukt Windsor dat Allison vast weet waar hij het over heeft. 'Hij zal vast veel informatie over de coureurs hebben en hij kent ze ook persoonlijk, maar in mijn ogen is het onmogelijk dat Michael Schumacher, tijdens zijn piek, snellere rondetijden reed dan Lewis Hamilton op zijn piek. Dat kan echt niet', aldus Windsor.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws