Fallows is tevreden met de AMR23: 'Op dit moment heeft de auto geen grote minpunten' Formule 1
Formule 1

Fallows is tevreden met de AMR23: 'Op dit moment heeft de auto geen grote minpunten'

Fallows is tevreden met de AMR23: 'Op dit moment heeft de auto geen grote minpunten'

Aston Martin heeft de pijlen gericht op Red Bull Racing. Het team van Fernando Alonso en Lance Stroll wil het gat dichten met de koploper van de koningsklasse. De AMR23 lijkt over de snelheid te beschikken om Red Bull bij te houden, maar ingenieur Dan Fallows wil wel realistisch blijven. 'Red Bull heeft veel meer tijd gehad om het huidige concept te ontwikkelen', vertelt hij bij de Italiaanse tak van Motorsport.com, 'maar de AMR23 heeft in ieder geval op dit moment geen grote minpunten.'

Het was een seizoenstart vol met feest voor Aston Martin, dat van de afgelopen vijf races bij vier op het podium plaats mocht nemen. Zeker in vergelijking met het tegenvallende seizoen van 2022 is het een droomstart voor de Britse renstal. Ze staan momenteel tweede in het klassement, maar koploper Red Bull lijkt nog even te ver weg. Volgens Fallows komt dat dan ook vooral omdat Red Bull al langer heeft kunnen werken aan het concept van de auto, terwijl Aston Martin die luxe niet heeft gehad.

Fallows: 'AMR23 heeft niet echt zwakke plekken'

Wel is Fallows verder erg te spreken over de AMR23. Volgens de ingenieur zijn er geen grote minpunten te vinden bij de bolide, en zelfs in Bakoe, het circuit waarop de kenmerken van de AMR23 eigenlijk niet eens zo goed zouden moeten werken, kon Alonso alsnog als vierde over de eindstreep komen. Het is dus duidelijk dat Aston Martin een zeer competitieve auto heeft gebouwd die keer op keer laat zien dat de snelheid ook zeker aanwezig.

Ondanks de positieve geluiden vanuit het team, is het uiteindelijk doel dan ook om helemaal aan de top te staan. Voor nu moet Aston Martin nog Red Bull voor zich dulden, maar er liggen wel al plannen voor de toekomst. 'We weten waar we ons nog op kunnen verbeteren', vertelt Fallows, die ook al met een schuin oog naar de toekomst kijkt. 'Zeker op aerodynamisch en mechanisch vlak kunnen we nog vooruitgang boeken, maar momenteel hebben we niet echt zwakke plekken, dus dat is ook positief.'

Aston Martin zoekt balans tussen heden en toekomst

Het is wel een lastig dilemma voor Aston Martin om de juiste balans te vinden tussen het heden en de toekomst. Ze willen natuurlijk graag competitief blijven en zoveel mogelijk uit het huidige seizoen halen, maar er moet ook al gekeken worden naar het 2024-seizoen. Het is belangrijk dat er updates doorgevoerd blijven worden, bijvoorbeeld in Imola en Barcelona zal het team met nieuwe onderdelen komen.

Maar om echt competitief de strijd aan te gaan met Red Bull, zal nog niet dit seizoen gebeuren. 'Als we kijken naar ons relatieve tempo ten opzichte van de snelste auto, dan zijn we daar nog niet', stelt Fallows tegenover Motorsport-total.com. 'Wij hebben gewoon nog een lange weg te gaan en Red Bull is al enkele seizoenen met dit concept bezig, dus het is niet zo gek dat we daar nog op achterlopen. We hebben dit jaar in ieder geval een immense stap gezet, dus we blijven doorontwikkelen en we houden Red Bull in de gaten', aldus Fallows.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws