Haas maakt volgens Steiner grote ontwikkeling door: 'Voor je het weet winnen we F1-races!' Formule 1
Formule 1

Haas maakt volgens Steiner grote ontwikkeling door: 'Voor je het weet winnen we F1-races!'

Haas maakt volgens Steiner grote ontwikkeling door: 'Voor je het weet winnen we F1-races!'

Günther Steiner heeft er het volste vertrouwen in dat Haas de komende jaren omhoogklimt naar de top van de koningsklasse. Hij geeft aan dat het team hard aan het werk is om door te ontwikkelen en dat dat zich zal uitbetalen in het winnen van een Formule 1-race. 'Wanneer dit behaald zal worden, dat kan ik nog niet zeggen', vertelt Steiner tegenover Motorsport.com, 'maar we komen er aan!'

In 2016 debuteerde het team van Haas in de koningsklasse, destijds met Esteban Gutierrez en Romain Grosjean als coureurs. Het was een goede start binnen de sport, want het team pakte meteen al de eerste punten tijdens de openingsrace van dat seizoen, die in Australië werd gehouden. Uiteindelijk eindigde het team als achtste in het klassement. Ook het daaropvolgende jaar kwam het team niet verder dan de achtste plek. In 2018 was er grote sprong naar de vijfde plaats, maar daarna zakte het team weer af. In 2021 stonden ze zelfs laatste aan het einde van het seizoen.

Steiner: 'We moeten geloven dat we kunnen winnen'

Teambaas Steiner is van mening dat het dan nu tijd is voor Haas om weer omhoog te klimmen. Volgens de Italiaan is het team hard bezig met het ontwikkelen van de auto's voor de toekomst en wordt er hard gestreden om de volledige potentie eruit te halen. Steiner is zelfs zo positief, dat hij denkt dat de Haas-coureurs de komende jaren op het podium te vinden zullen zijn, en dan vooral als racewinnaars.

Dit komt omdat Haas duidelijke doelen heeft gesteld. 'Elk jaar wil je beter worden en wil je stappen maken', legt de Haas-teambaas uit. 'Uiteindelijk wil je ook races gaan winnen, dus moet je daar ook in gaan geloven. Ik weet niet hoe lang het nog duurt, het kan volgend jaar zijn, het kan over tien jaar zijn, maar het gaat een keer gebeuren.' Op het moment zijn Haas-coureurs Kevin Magnussen en Nico Hülkenberg nog niet de buurt van het podium geweest, maar ze zijn wel tevreden over de komende updates, waarmee ze hopelijk vaker in de punten zullen rijden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws