Ferrari-coureurs goedgehumeurd, maar zien hun lot al: 'Competitie nog steeds de overhand' Formule 1
Formule 1

Ferrari-coureurs goedgehumeurd, maar zien hun lot al: 'Competitie nog steeds de overhand'

Ferrari-coureurs goedgehumeurd, maar zien hun lot al: 'Competitie nog steeds de overhand'

Charles Leclerc en Carlos Sainz vernamen op de vrijdag in Melbourne dat de competitie nog steeds de overhand heeft, en dan is vooral Red Bull Racing een maatje te groot. Desalniettemin voelden de coureurs dat de Scuderia zich wel in de juiste richting aan het bewegen is. Leclerc en Sainz hebben veel afstellingen kunnen testen, maar besloten tijdens de regenachtige sessie dat niet voort te zetten. Ferrari koos eieren voor haar geld en bereidde zich alvast voor op de zaterdag.

Ferrari bracht de vrije trainingen voor de Grand Prix van Australië door met een druk programma dat er vooral op gericht was op de race pace, maar daarbij wilde ze niet de voorbereidingen voor de kwalificatie verwaarlozen. Het was hoe dan ook een beetje lastig om een kwalificatierun te doen, aangezien het druk was op het circuit, de eerste sessie een GPS-probleem kende, en de tweede sessie letterlijk en figuurlijk in het water viel. 'We hebben vandaag heel wat afstellingen verkend, wat interessant was omdat het voelde alsof we de goede kant op gingen', vertelt Leclerc in een persbericht van de Italiaanse renstal.

'Dat betekent echter niet dat we hetzelfde tempo hebben als onze concurrenten, aangezien zij voorlopig nog steeds de overhand lijken te hebben', gaat de Monegask verder, die Ferrari dus nog niet rijk rekent. 'Er is nog veel werk te doen voordat we weer een echt gevecht kunnen aangaan, maar we zullen al onze energie steken in het maken van verdere stappen voorwaarts', stelt de 25-jarige. Ferrari kampte in Jeddah met een teleurstellende race pace en uiteindelijk meer bandendegradatie dan verwacht, en daar hoopt ze dit weekend in Melbourne verandering in te brengen.

'Hopelijk zitten we morgen wat dichter bij de Red Bulls', gaat Leclerc verder. 'Ik denk dat het in de kwalificatie dichtbij elkaar zit. Maar we gaan de race een beetje blind in, denk ik. Door de regen heeft niemand echt runs gedaan met veel brandstof in de auto. Misschien dat we in VT3 nog wat longruns kunnen zien en dat we daar wat meer uit kunnen halen', vermoedt de Monegask. 'De veranderingen van vandaag waren positief, maar we moeten niet vergeten dat we het ontzettend moeilijk hadden in de laatste race. We gaan niet in één keer die rondetijd vinden, maar het is een stap in de juiste richting.'

Sainz: 'VT1 toch wel nuttig voor het team'

De Spaanse teamgenoot van Leclerc sluit zich aan bij die woorden. Sainz vond dat het wel redelijk ging, ondanks dat de sessies wat chaotisch waren. 'Deze vrijdag werd een beetje gecompromitteerd door de regen in VT2, dus we besloten om niet veel ronden in de regen te rijden, maar om alles voor morgen voor te bereiden', laat de 28-jarige weten. 'Aan de andere kant was FP1 erg nuttig voor het team. We hebben heel verschillende configuraties doorlopen om het gevoel met de auto te verbeteren en het huidige pakket wat meer te begrijpen', vervolgt de Spanjaard.

'We doen er alles aan om alles te maximaliseren en ik kijk uit naar de rest van het weekend.' Ook Sainz zag dat het qua performance beter ging in Melbourne dan in Jeddah, althans, tot nu toe. In de kwalificatie verwacht de Madrileen Red Bull in ieder geval tegen te komen. 'Ik denk dat het redelijk is om aan te nemen dat we in de kwalificatie met hen zullen spelen, maar in de race moeten we er ook van uitgaan dat we er waarschijnlijk één stap achter staan, net zoals in Jeddah, of niet?'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws