Ferrari-coureurs richtten zich tijdens tweede testdag voornamelijk op de afstelling Formule 1
Formule 1

Ferrari-coureurs richtten zich tijdens tweede testdag voornamelijk op de afstelling

Ferrari-coureurs richtten zich tijdens tweede testdag voornamelijk op de afstelling

Ferrari heeft opnieuw een productieve dag achter de rug. De Italiaanse renstal koos er net als donderdag voor om beide coureurs een halve dag te laten rijden. Na afloop kijken Charles Leclerc en Carlos Sainz met een tevreden gevoel terug op de tweede testdag in Bahrein. Het duo heeft zich naar eigen zeggen vooral gericht op de afstelling van de SF-23.

Net als op donderdag nam Leclerc de middagsessie voor zijn rekening. De Monegask eindigde op ruim een seconde van snelste man Guanyu Zhou en Max Verstappen op de zesde plek, maar volgens de 25-jarige heeft Ferrari zich voornamelijk gericht op de afstelling. 'We hebben vandaag meerdere tests gedaan, waarbij de focus hoofdzakelijk op de afstelling lag', begint Leclerc in een persbericht van Ferrari. 'We werken hard en het is nog te vroeg om een inschatting te maken.'

Met 68 ronden kende de Ferrari-coureur een redelijk productieve middag. Daarnaast onderwierp de Monegask ook de C2- en later de C3-band aan een grondige test. 'Het was goed om weer een flink aantal ronden te kunnen rijden en we blijven pushen. We gaan de data van vandaag analyseren en kijken wat we kunnen doen voor de laatste testdag.'

Positieve Sainz blijft zoeken naar de limiet van de SF-23

Sainz nam in de ochtendsessie plaats achter het stuur van de SF-23. De Spanjaard eindigde de sessie zelfs bovenaan de tijdenlijst, maar aan het einde van de dag bleek zijn tijd slechts goed voor de zesde plek. Desalniettemin was de Spanjaard zeer te spreken over het verrichte werk. 'Het was weer een positieve dag. De betrouwbaarheid was opnieuw erg goed en we hebben alle verschillende afstellingen, die we wilden proberen, ook kunnen testen. We blijven de limiet van de auto opzoeken en we proberen te kijken op welke gebieden we nog kunnen verbeteren', eindigt hij.

Actie: Pak 20 procent korting op F1TV Pro. Klik hier voor de aanbieding of bekijk onze Formule 1-live-kijken-pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws