De Vries goedgehumeurd na tweede testdag: 'Nu alles in elkaar zetten voor de race' Formule 1
Formule 1

De Vries goedgehumeurd na tweede testdag: 'Nu alles in elkaar zetten voor de race'

De Vries goedgehumeurd na tweede testdag: 'Nu alles in elkaar zetten voor de race'

Nyck de Vries kende een prima tweede testdag op het Bahrein International Circuit, en dat vindt de coureur uit Sneek zelf ook. Volgens de 28-jarige heeft het team veel dingen kunnen testen en zijn ze ondanks de rode vlag erg productief geweest. Het is nog lastig te voorspellen waar AlphaTauri staat, maar De Vries hoopt dat ze alles klaar kunnen maken voor de race op hetzelfde circuit.

De coureur met racenummer 21 was op de vrijdag van de wintertestdagen ook weer op het circuit te zien. Het lijkt erop dat de Nederlander de fijne kneepjes van de AT04 steeds beter onder de knie krijgt. De sessie in de middag werd twee keer onderbroken door een rode vlag, de eerste was voor George Russell, de tweede voor Zhou Guanyu, maar daar had de AlphaTauri-coureur niet heel veel last van. 'Het was weer een positieve dag, ook al hadden we een rode vlag. De sessie werd onderbroken, maar we zijn er toch in geslaagd ons programma te doorlopen', laat De Vries weten in een persbericht.

'We hebben nogal wat dingen kunnen testen, dus qua dag zijn we tevreden, en qua prestaties is het moeilijk te zeggen.' Veel teams vinden het lastig om een goede voorspelling te doen over de werkelijke prestaties. Hoe dan ook moeten ze daar snel een duidelijk beeld van krijgen, op zaterdag is immers alweer de laatste testdag. We hebben morgen nog één testdag, dus hopelijk kunnen we alles afmaken en alles in elkaar zetten voor de race', aldus de 28-jarige. De AlphaTauri-coureur stond een tijdje op de tweede stek, maar sloot uiteindelijk zijn tweede dag op het circuit van Bahrein af als vierde.

Resultaten van AlphaTauri tot nu toe veelbelovend

Uit die twee dagen testen is het vanzelfsprekend moeilijk voor een team om aan te geven waar ze nu echt staat. In een paar dagen tijd moet er zoveel mogelijk data verzameld worden. Dat heeft AlphaTauri goed gedaan. Yuki Tsunoda had op de donderdagochtend al een succesvolle racesimulatie voltooid. Op de vrijdagochtend wist de Japanner 85 rondes te rijden en legde daarmee een afstand van meer dan 460 kilometer af. De Vries reed 74 rondes en legde iets meer dan 400 kilometer af. Op de zaterdag gaat AlphaTauri er ongetwijfeld weer een productieve dag van maken. In de ochtend zal De Vries achter het stuur zitten, en dan neemt Tsunoda het na de lunch over.

Actie: Pak 20 procent korting op F1TV Pro. Klik hier voor de aanbieding of bekijk onze Formule 1-live-kijken-pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws