Verstappen kon RB19 direct de sporen geven: 'Positieve testdagen gehad' Formule 1
Formule 1

Verstappen kon RB19 direct de sporen geven: 'Positieve testdagen gehad'

Verstappen kon RB19 direct de sporen geven: 'Positieve testdagen gehad'

Max Verstappen kijkt tevreden terug op zijn tweede testdag in Bahrein. Volgens hem kon hij direct snel uit de startblokken vertrekken. Op de donderdag zat de Nederlander de hele dag in de auto, maar op de vrijdag zat hij alleen voor de middagsessie achter het stuur. Ondanks een olielek heeft de tweevoudig wereldkampioen een productieve middag op het circuit gehad en vindt hij dat de RB19 goed tot stand is gekomen.

Verstappen sloot zijn tweede testdag in Bahrein af als tweede, alleen Alfa Romeo-coureur Zhou Guanyu was net iets sneller dan de Nederlander. De Chinese coureur zette zijn tijd echter wel neer op een compound zachter dan die van Verstappen. 'De testdagen zijn tot nu toe goed verlopen', vertelt de 25-jarige geciteerd door Verstappen.com. 'We hebben ons vandaag wat meer gefocust op de details en kleine stappen gemaakt. De bolide reageert super op alles wat we hebben aangepast', gaat Verstappen verder. 'We hebben er veel van opgestoken, niet alleen voor het aankomende weekend, maar ook voor de races daarna. Ik ben erg tevreden', stelt de Red Bull Racing-coureur.

Verstappen gaat met een positief gevoel het Grand Prix-weekend van Bahrein in

De Nederlander was op de donderdag al heer en meester, net als op de vrijdagochtend. De RB19 wordt al gevreesd door de andere teams, vooral nu Red Bull begint te finetunen waar anderen nog veel rondjes voor moeten maken. 'Het is fantastisch om te zien hoe de auto tot stand is gekomen', legt Verstappen uit. 'Het ging vanaf de eerste meters heel gemakkelijk', vervolgt de tweevoudig wereldkampioen. 'Daarvoor dank ik iedereen op de fabriek van Red Bull. Daar is ontzettend hard gewerkt, en dat al vanaf vorig jaar.' Elke keer dat Verstappen in de auto zat voelde hij zich comfortabel, zo gaf hij aan.

'We konden de auto direct de sporen geven, dat is naar mijn idee ook belangrijk. Het zijn positieve testdagen voor mij geweest. Het is nog even afwachten, maar ik ben positief', aldus Verstappen. De Nederlander is nu klaar met zijn testverplichtingen, morgen mag zijn teamgenoot Sergio Pérez namelijk beide sessies gaan rijden. Verstappen zal vermoedelijk nog wel aanwezig zijn op het circuit, maar dan voor vergaderingen of voor wat mediaverplichtingen. De Limburger is er in ieder geval klaar voor om in het weekend van 3 maart echt te gaan beginnen aan het nieuwe Formule 1-seizoen.

Actie: Pak 20 procent korting op F1TV Pro. Klik hier voor de aanbieding of bekijk onze Formule 1-live-kijken-pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws