Ferrari hoeft geen kampioen te worden: 'Ons doel voor 2022 was competitief zijn' Formule 1
Formule 1

Ferrari hoeft geen kampioen te worden: 'Ons doel voor 2022 was competitief zijn'

Ferrari hoeft geen kampioen te worden: 'Ons doel voor 2022 was competitief zijn'

Mattia Binotto stelt dat het team van Ferrari niet per se kampioen hoeft te worden dit seizoen. De teambaas van de Italiaanse renstal vertelt dat het team als doel had gesteld om competitief te zijn in 2022. Momenteel lukt Ferrari dat goed, aangezien ze de strijd aan gaan met Red Bull Racing om de wereldtitel. Toch weet Binotto dat er een groot verschil is tussen competitief zijn en klaar zijn om wereldkampioen te worden.

Voordat het seizoen eenmaal echt onderweg was, werd Ferrari al getipt als één van de favorieten in de titelstrijd. Charles Leclerc en Carlos Sainz hoeven aan het einde van het jaar echter niet met de trofee in handen te staan. 'Toen we onze doelen stelden voor 2022 zeiden we dat we competitief wilden zijn', zegt Binotto bij BBC Sport. 'We hoeven dus niet per se kampioen te worden. Het zou ook een beetje vreemd zijn om onze doelen nu aan te passen omdat we competitief zijn.'

De Italiaan weet dat er een grote stap zit tussen competitief zijn en kampioenmateriaal zijn. 'Competitief zijn is één ding, maar wereldkampioen worden is een taak van een heel ander niveau. Natuurlijk staat er nu minder druk op het team als het gaat om onze doelen. Toch zal het helemaal verkeerd zijn om onze doelen nu aan te gaan passen.' Ferrari en Leclerc staan momenteel tweede in de respectievelijke kampioenschappen achter Red Bull en Max Verstappen.

Ferrari wil titel wel winnen

Ondanks dat Ferrari haar doelen al heeft gesteld, gaat het team natuurlijk wel voor de titel. Het team wil zo snel mogelijk weer prijzen naar Maranello brengen. 'Het betekent niet dat we er niet voor gaan. Misschien lukt het ons wel zo snel mogelijk, maar we weten dat het meer vergt dan alleen competitief zijn. Natuurlijk willen we wereldkampioen worden en wereldkampioen blijven wanneer het ons is gelukt, maar dat kost tijd. We moeten onze mindset al team nog helemaal veranderen, willen we wereldkampioen worden', aldus Binotto.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws