Croft verwacht kalme Verstappen na lastige GP Monaco: 'Vorig jaar had hij prikkelbaar geweest' Formule 1
Formule 1

Croft verwacht kalme Verstappen na lastige GP Monaco: 'Vorig jaar had hij prikkelbaar geweest'

Croft verwacht kalme Verstappen na lastige GP Monaco: 'Vorig jaar had hij prikkelbaar geweest'

David Croft, commentator van de Formule 1 bij Sky Sports, kijkt uit naar de Grand Prix van Azerbeidzjan. Hij vindt het Baku Street Circuit één van de beste stratencircuits op de Formule 1-kalender. De verslaggever denkt dat Max Verstappen niet uit is op wraak na de raceweekend in Monaco waar Sergio Pérez het gehele weekend sneller was dan hij. Croft verwacht dat Verstappen kalm achter het stuur van zijn Red Bull Racing-bolide zal zitten.

Vorig weekend wist Verstappen niet te imponeren, en eindigde hij op de derde plek achter Pérez en Carlos Sainz. Croft denkt echter dat de Nederlander geen wraakgevoelens heeft. 'Max was het gehele weekend langzamer dan zijn teamgenoot', constateert de commentator bij Sky Sports. 'Dat zal zo nu en dan weleens gebeuren. Max had vorig jaar misschien wat prikkelbaarder geweest, maar hij is nu wereldkampioen en hij weet dat een wereldkampioenschap over een heel seizoen wordt gewonnen. Ik denk dat hij er kalm onder blijft.'

De coureur van Red Bull hoopt voor het eerst op het podium te staan in Baku. Croft weet dat Verstappen er alles aan zal doen om het beste resultaat te behalen. 'Vorig jaar kon hij er ook niks aan doen dat hij een klapband had. Zo'n race is het nou eenmaal. Je kan in elk gedeelte van de race drama verwachten. Het enige wat ik zeker weet, is dat Max vanaf de eerste vrije training zoveel mogelijk ronden wil rijden om de afstelling perfect te krijgen. Zo kan hij de beste ronde rijden in de kwalificatie.'

Croft: 'Je weet nooit wat er zondag gaat gebeuren'

Croft kijkt uit naar het Grand Prix-weekend aan de Kaspische Zee. De commentator houdt van de onvoorspelbaarheid van de race in Azerbeidzjan. 'Je weet hier nooit wat er zondagmiddag gaat gebeuren. Je hoeft niet per se in de top-drie of top-vijf te starten om op het podium te staan. Ik vind het echt geweldig om hier naartoe te gaan. Dit is echt één van de beste stratencircuits waar we naartoe gaan in de Formule 1', aldus Croft.

Croft over GP Azerbeidzjan

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws