Ferrari over concurrentie: 'Geloven dat we als winnaar uit de strijd komen als we perfect werk leveren’ Formule 1
Formule 1

Ferrari over concurrentie: 'Geloven dat we als winnaar uit de strijd komen als we perfect werk leveren’

Ferrari over concurrentie: 'Geloven dat we als winnaar uit de strijd komen als we perfect werk leveren’

Carlos Sainz sprak onlangs vol vertrouwen over de kansen van Ferrari om hun positie in het constructeurskampioenschap van 2022 te evenaren en mogelijk als tweede te eindigen. Met een indrukwekkende prestatie tijdens de Italiaanse Grand Prix, waarin Sainz zijn eerste poleposition en podium van het seizoen behaalde, lijkt Ferrari vastberaden om de druk op Mercedes te vergroten.

Ferrari's opmars begon tijdens de Italiaanse Grand Prix, waar het team erin slaagden de achterstand op Mercedes van 54 naar 45 punten te verkleinen. Dit was een cruciale verschuiving in de ranglijst, waardoor Ferrari niet alleen dichter bij Mercedes kwam, maar ook Aston Martin voorbijstreefde om naar de derde plaats te springen.

Sainz, die zelf een cruciale rol speelde in het succes van Ferrari op Monza, gaf blijk van zijn vastberadenheid en geloof in het team. ‘Er is nog steeds een constructeurskampioenschap om voor te strijden met Mercedes en Aston Martin, waarvan we nog steeds geloven dat we als winnaar uit de strijd komen als we perfect werk leveren’, verklaart de Spanjaard bij RaceFans. Sainz benadrukt ook de indrukwekkende vooruitgang die Ferrari heeft geboekt in termen van ontwikkeling van haar Formule 1-auto. ‘Ik denk dat we een behoorlijke prestatie hebben geleverd wat betreft de ontwikkeling. Als je kijkt naar de ontwikkelingsrace, denk ik dat we daar bovenaan staan als het gaat om auto's die het meest zijn ontwikkeld’, legt de Ferrari-coureur uit.

Ferrari laat optimisme zien

Ferrari liep in voorgaande seizoenen vaak achter op teams als Mercedes en Red Bull Racing als het ging om de ontwikkeling van de auto. De opmerkingen van Sainz weerspiegelen een groeiend gevoel van vertrouwen en optimisme binnen het Ferrari-kamp. De prestaties van Ferrari in Monza hebben laten zien dat het team de afgelopen maanden aanzienlijke vooruitgang heeft geboekt. Hun snelheid en betrouwbaarheid lijken te zijn verbeterd, en ze hebben bewezen in staat te zijn om met de topconcurrenten mee te doen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws