Windsor denkt dat Leclerc te graag wil strijden met Verstappen: 'Daarom zien we hem rare dingen doen' Formule 1
Formule 1

Windsor denkt dat Leclerc te graag wil strijden met Verstappen: 'Daarom zien we hem rare dingen doen'

Windsor denkt dat Leclerc te graag wil strijden met Verstappen: 'Daarom zien we hem rare dingen doen'

Peter Windsor denkt dat frustratie de oorzaak is van de incidenten die Charles Leclerc gedurende de afgelopen jaren heeft gekend. De journalist ziet dat de coureur van Ferrari graag met Max Verstappen wil strijden om overwinningen, maar daar is de bolide van de Italiaanse renstal niet toe in staat. Windsor merkt juist op dat de Ferrari-auto heel erg onvoorspelbaar is en dat zorgt ervoor dat Leclerc ongeduldig wordt.

Afgelopen weekend leek Ferrari voor het eerst echt de kans te krijgen om mee te strijden voor de overwinning. In Azerbeidzjan begon Leclerc tweemaal op poleposition, maar tijdens de races werd het al heel snel duidelijk dat de coureurs van Red Bull Racing veel te snel waren. Op Monza kon Carlos Sainz veertien ronden lang de deur dichthouden voor Verstappen, maar na een foutje kon de Nederlander er voorbij. Leclerc was in de race uiteindelijk ook kansloos tegenover van Sergio Pérez.

Windsor denkt dat dit de Monegask frustreert. 'De meetlat van Leclerc is racen in de top met Max en Lewis (Hamilton, red.)', stelt de journalist in een video op zijn YouTube-kanaal. 'Wanneer hij niet in die situatie zit, lijkt hij niet echt veel om iets anders te geven dan gewoon proberen terug te komen in die situatie. Dat is mogelijk waarom we hem meer fouten zien maken en rare dingen zien doen, omdat hij gewoon wanhopig is om te komen waar hij wil zijn.'

Ferrari-bolide frustreert Leclerc

Dit seizoen crashte de coureur bijvoorbeeld tijdens de kwalificatie van de Grand Prix van Miami en kende hij meerdere incidenten in vrije trainingen. De kansen op een overwinning dit seizoen lijken echter beperkt te zijn. Red Bull heeft tot nu toe elke race gewonnen dit seizoen en gezien de huidige vorm van de Oostenrijkse renstal lijkt daar ook niet snel een verandering in te komen. Ferrari is een team dat in de kwalificatie soms nog een bedreiging kan vormen, maar in de races is de Italiaanse renstal vaak een flinke klap langzamer.

Windsor ziet daarnaast dat de bolide van Ferrari niet voorspelbaar is. 'In een auto zoals die van Ferrari, die zijn banden opeet en relatief weinig neerwaartse druk heeft, krijg je snel last van allerlei dingen. Het stuiteren, keihard over de kerbs knallen, de auto die verandert naarmate de brandstofvoorraad afneemt, al die dingen.' De Brit denkt dan ook dat het moeilijk is voor een coureur als Leclerc om geduldig te blijven. 'Het is soms al moeilijk om de auto over de streep te krijgen', aldus Windsor.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws