Samenwerking tussen Binotto en Vasseur: 'Te moeilijk voor één persoon om alles te beheren' Formule 1
Formule 1

Samenwerking tussen Binotto en Vasseur: 'Te moeilijk voor één persoon om alles te beheren'

Samenwerking tussen Binotto en Vasseur: 'Te moeilijk voor één persoon om alles te beheren'

Afgelopen jaar heeft Mattia Binotto, na een turbulent seizoen, zijn ontslag als Ferrari-teambaas ingediend en plaatsgemaakt voor Frédéric Vasseur. Nu, met een nieuw aangebroken tijdperk, heeft voormalig Ferrari-coureur Gerhard Berger zijn bedenkingen geuit over deze beslissing.

Berger gelooft dat Ferrari een kans heeft laten liggen door Binotto te laten gaan en hij pleit voor een tweeledig leiderschap tussen de Italiaan en Vasseur. ‘Ik heb altijd gezegd dat ik me beter zou hebben gevoeld als Ferrari Binotto aan de technische kant had gehouden en Vasseur aan de sportieve kant had gezet. Ze hadden moeten proberen het werk te verdelen en niet alles op één paar schouders te leggen, omdat het vandaag de dag zo complex is om een succesvol Formule 1-team te hebben. Het is daarom veel te moeilijk voor één persoon om alles te beheren', benadrukt Berger in de F1 Nation-podcast.

De kritiek van Berger is gebaseerd op de prestaties van Ferrari onder Vasseur. Het team heeft dit seizoen nog geen enkele Grand Prix gewonnen en bevindt zich momenteel op de derde plaats in het constructeurskampioenschap, ver achter Red Bull Racing. Hoewel er enkele verbeteringen merkbaar zijn, is het resultaat nog steeds niet goed genoeg. Zelfs als Red Bull buiten beschouwing wordt gelaten, gelooft Berger dat Ferrari nog steeds zou moeten strijden tegen vijf andere teams die potentieel kampioenen kunnen zijn. ‘Dan zouden we Mercedes hebben, of de McLarens en dan is er ook nog Aston Martin. Ik bedoel, er zijn vijf auto's die misschien kampioen kunnen worden’, legt de voormalig Ferrari-coureur uit.

Ferrari heeft een volledig werkend team nodig

Wat de vergelijking met het verleden betreft, benadrukt Berger dat Vasseur geen nieuwe Jean Todt is, ondanks enkele parallellen. ‘Als je naar alle jaren van Ferrari kijkt, waren er slechts twee mannen die echt het team in handen konden nemen en het team konden leiden. Dat waren Niki Lauda en Michael Schumacher’, aldus Berger. De voormalig Ferrari-coureur benadrukt dat het cruciaal is dat een team wordt geleid door een manager, niet door een coureur. ‘Toen Ferrari buitengewoon succesvol was, had je een geweldige teambaas in Jean Todt. Daarnaast had je de geweldige coureur Michael Schumacher, een ontwerper zoals Rory Byrne en je had een fantastische technisch directeur, Ross Brawn. Ik ben er sterk van overtuigd dat een grote groep als deze het beste uit een team haalt’, legt Berger uit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws