Ferrari presenteert lanceerdatum F1-auto 2022, maar houdt naam nog geheim Formule 1
Formule 1

Ferrari presenteert lanceerdatum F1-auto 2022, maar houdt naam nog geheim

Ferrari presenteert lanceerdatum F1-auto 2022, maar houdt naam nog geheim

Ferrari heeft de datum vrijgegeven waarop de nieuwe bolide zal worden gepresenteerd. Het team uit Maranello liet eerder als één van de eerste teams weten wanneer het team de nieuwe uitdager zou onthullen, maar daar is nu een officiële datum aan geplakt. Op 17 februari zal de nieuwe rode bolide gepresenteerd worden aan het publiek.

Op Twitter deelt de Italiaanse renstal de datum van de officiële presentatie. Eerder gaf Ferrari aan dat ze de nieuwe auto zouden onthullen rond 16 februari en dat klopt dus ook. De nieuwe naam van de bolide is echter nog niet zeker, maar naar verwachting zal het de SF22 worden. Bovendien is de locatie van de onthulling ook nog niet bekendgemaakt.

Hiermee is Ferrari het tweede team met een officiële datum. Afgelopen vrijdag liet het team van Aston Martin al weten wanneer zij hun nieuwe bolide zouden laten zien aan de wereld van de Formule 1. De AMR22 zal een week eerder worden onthuld dan de rode Ferrari, namelijk 10 februari.

Hoge verwachtingen voor Ferrari in 2022

De verwachtingen voor het team van Ferrari zijn hoog aankomend seizoen. Het team eindigde in 2021 als derde in het constructeurskampioenschap en dat smaakt naar meer voor de Italiaanse renstal. Het team heeft vorig seizoen opgeofferd om te kijken naar de reglementswijziging van dit jaar. De bolide van 2021 werd daardoor niet meer ontwikkeld, maar de ontwikkeling van de auto van dit seizoen was in volle gang. Ferrari hoopt weer races te kunnen gaan winnen met de auto die op 17 februari wordt gepresenteerd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws