Aston Martin deelt lanceerdatum en naam nieuwe F1-bolide 2022 Formule 1
Formule 1

Aston Martin deelt lanceerdatum en naam nieuwe F1-bolide 2022

Aston Martin deelt lanceerdatum en naam nieuwe F1-bolide 2022

Aston Martin heeft de datum vrijgegeven waarop ze de nieuwe bolide gaan lanceren. Ook laat de Britse renstal middels een persbericht weten wat de naam gaat worden van de nieuwe Formule 1-bolide waar in 2022 mee gereden zal worden. De nieuwe Aston Martin zal de AMR22 gaan heten en 10 februari zal deze onthuld worden.

De naam van het nieuwe materiaal ligt daarmee in de lijn der verwachtingen. In 2021 kwamen Lance Stroll en Sebastian Vettel in actie in de AMR21, een jaar later telt het team daar dus een nummertje bij op. In 2022 wordt dus gereden met de AMR22, een logische keuze. De bolide zal gepresenteerd worden op het hoofdkwartier van Aston Martin Lagonda, te Gaydon.

Aston Martin zal over iets minder dan een maand haar uitdager voor het 2022-seizoen dus al presenteren. Daarmee is de Britse renstal het tweede team dat haar presentatiedatum bekendmaakt. Alleen Ferrari deed dit namelijk al. De Italiaanse renstal koos voor 16-18 februari en voorlopig is Aston Martin dus de eerste partij die ons gaat tonen waar de F1-teams aankomen in 2022.

Aston Martin pakte uit in 2021

2021 was het eerste seizoen in jaren dat de naam Aston Martin weer in teamverband op de grid te vinden was. Daarom pakte Aston Martin uit, met berichten van bekendheden, een woordje van CEO Lawrence Stroll en een presentatie in een prachtige studio. Of dat dit jaar wederom het geval is, is nog maar de vraag. Wel weet Stroll sr. hoe hij een merk moet etaleren, dus het is niet uit te sluiten dat men ook dit jaar voor een mooie presentatie gaat.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws