Ferrari wijt timing van opvallende boordradio naar Sainz aan vertraagde uitzending Formule 1
Formule 1

Ferrari wijt timing van opvallende boordradio naar Sainz aan vertraagde uitzending

Ferrari wijt timing van opvallende boordradio naar Sainz aan vertraagde uitzending

Iñaki Rueda, strategisch directeur bij Ferrari, heeft tegenover de Nederlandse tak van Motorsport.com tekst en uitleg gegeven over de timing van de tweede pitstop van Carlos Sainz tijdens de Grand Prix van Frankrijk. De Italiaanse renstal kreeg veel kritiek te verduren, omdat de call van Ferrari erg laat gemaakt leek te zijn.

Rueda zegt echter dat de timing van de call op een heel ander moment kwam vergeleken met wanneer het op tv werd uitgezonden: 'Deze zaken worden altijd vertraagd uitgezonden. In dit geval zag je Sergio Pérez en Carlos in rondje 41 met elkaar vechten. We spraken met Carlos en zagen dat hij Pérez niet wist in te halen op het rechte stuk achterop het circuit. In de tiende bocht riepen we hem eigenlijk al naar binnen.'

De regie van de Formule 1 bracht dit pas op een later moment in diezelfde ronde naar buiten in de live uitzending: 'Op tv was de communicatie pas in de vijftiende bocht te zien, kort na de ingang van de pitstraat. Dit klopte natuurlijk niet. Want zouden we onze coureur zo laat vragen naar binnen te komen, terwijl dit hem al niet meer lukt?', vraagt Rueda zich af.

Ferrari verandert aanpak laatste stint Sainz door tijdstraf

Sainz werd naar binnengehaald, omdat zijn mediumbanden het niet tot het einde vol zouden houden, stelt Rueda. Daarnaast had hij ook nog een tijdstraf, die de aanpak van de laatste stint liet veranderen: 'Stel dat Carlos erin was geslaagd om George Russell en Pérez in te halen, dan had hij nooit een gat van vijf seconden kunnen slaan met mediums die het tot het einde moesten volhouden. Met dat in het achterhoofd besloten we met Carlos voor nog een pitstop te gaan. Op die manier kon hij ook nog voor dat extra puntje gaan.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws