Binotto kijkt naar Verstappen en Red Bull: 'Misschien overkomt hen nog wat' Formule 1
Formule 1

Binotto kijkt naar Verstappen en Red Bull: 'Misschien overkomt hen nog wat'

Binotto kijkt naar Verstappen en Red Bull: 'Misschien overkomt hen nog wat'

Mattia Binotto sluit niet volledig uit dat Max Verstappen en zijn team Red Bull Racing dit seizoen nog getroffen kunnen worde door pech. Helemaal zeker weten doet de teambaas van Ferrari dit niet, omdat hij liever naar zijn eigen team kijkt. Immers: de Scuderia heeft al de nodige pech ervaren dit seizoen met zowel Charles Leclerc als Carlos Sainz.

Ferrari heeft inmiddels een achterstand van 82 punten op Red Bull in het constructeurskampioenschap, terwijl Verstappen al 63 punten voor staat op titelrivaal Leclerc. Zijn teambaas Binotto is in gesprek met Autosport echter positief en optimistisch over de kansen van Ferrari in de resterende tien Grands Prix dit Formule 1-seizoen.

'Er is geen reden waarom we de komende tien races niet kunnen winnen', vertelt de Italiaanse topman. 'Je moet er positief naar kijken en ik ban graag positief en blijf optimistisch. Kan Max en Red Bull iets overkomen? Er is hen al wat overkomen, net zoals bij ons. Misschien overkomt hen nog wat, maar daar ga ik niet vanuit. We moeten op onszelf letten en ons best doen.'

Binotto kijkt niet naar F1-stand in titelstrijd tussen Ferrari en Red Bull

Binotto laat in het midden of de titelkansen van Ferrari nu afhankelijk zijn van fouten van Red Bull: 'Dat zou ik niet weten, ik kijk niet naar de stand. Als je me voor de afgelopen race had gevraagd wat het verschil was met Red Bull of Max, had ik het je niet kunnen vertellen. Wij concentreren ons op het halen van het maximale resultaat in iedere race. Dat gebeurde niet op Paul Ricard, maar we kijken al naar Hongarije en gaan daar voor een 1-2.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws