'Ferrari vergeleken met Red Bull niet meer gewend om voor overwinningen te vechten' Opinie
Opinie

'Ferrari vergeleken met Red Bull niet meer gewend om voor overwinningen te vechten'

'Ferrari vergeleken met Red Bull niet meer gewend om voor overwinningen te vechten'

Ralf Schumacher gelooft dat Ferrari het niet meer is gewend om voor overwinningen te vechten zoals Red Bull Racing dat wel is. Dat schrijft de voormalig Formule 1-coureur in zijn column voor het Duitse Sky Sport. Max Verstappen won de grand Prix van Frankrijk afgelopen weekend, terwijl Charles Leclerc door eigen toedoen uitviel in de eerste helft van de race.

Leclerc crashte zijn Ferrari in bocht 11 de bandenstapel in tijdens de achttiende ronde van de wedstrijd - tot verbazing van Schumacher: 'Ik dacht eerst dat het een technisch probleem was, ook omdat Charles schreeuwde dat hij het gaspedaal niet kon vinden. Maar het was zo dat hij simpelweg te snel de bocht in reed. Later gaf hij toe dat het zijn schuld was. Dat mag natuurlijk niet gebeuren als je voor de wereldtitel wil strijden.'

Leclerc bezwijkt onder 'grote interne druk' bij Ferrari

Schumacher denkt te weten waarom Leclerc die fout maakte: 'De fout is waarschijnlijk een gevolg van de grote druk die intern bij Ferrari heerst. En sommige mensen bij Ferrari kunnen deze druk niet aan. Het team blijft strategische fouten maken.' Ook de situatie met Carlos Sainz vond Schumacher niet ideaal: 'Hij werd op een nogal ongelegen moment de pits in geroepen en de coureur klaagde over de boordradio.'

Goed teamwerk ziet er anders uit, oordeelt de voormalig coureur van onder meer Williams en Toyota. Schumacher weet dan ook wat tegenwoordig het verschil is tussen Red Bull en Ferrari in de Formule 1: 'Het laat maar weer eens zien dat Ferrari, vergeleken met Red Bull, niet meer gewend is om voor overwinningen te vechten en de juiste beslissingen te nemen', besluit de Duitser kritisch.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws