FIA herziet aanpak rondom uitdelen F1-strafpunten, gevolgen nu al zichtbaar Formule 1
Formule 1

FIA herziet aanpak rondom uitdelen F1-strafpunten, gevolgen nu al zichtbaar

FIA herziet aanpak rondom uitdelen F1-strafpunten, gevolgen nu al zichtbaar

De FIA heeft veranderingen doorgevoerd aan de manier waarop strafpunten worden uitgedeeld aan Formule 1-coureurs, zo meldt Autosport donderdagmiddag. Reden hiervoor is het feit dat het autosportorgaan wil voorkomen dat rijders geschorst worden zonder dat ze echt een grove overtreding hebben begaan.

Pierre Gasly loopt momenteel het risico op een schorsing, omdat de Fransman met tien strafpunten slechts twee verwijderd is van een race ban. Zijn laatste strafpunten pakte de toenmalig AlphaTauri-coureur tijdens de Grand Prix van Mexico, maar die kreeg hij naast een tijdstraf voor het overschrijden van de baanlimieten.

Een echt grove overtreding was dat dus niet - en die beging hij ook niet het afgelopen jaar - maar wel kreeg Gasly strafpunten. Daarnaast moet hij nog tot en met 22 mei wachten, wanneer zijn eerste punten kwijt worden gescholden. Dit heeft ertoe geleid dat de FIA het beleid rondom het uitdelen van strafpunten heeft herzien.

Nieuwe aanpak FIA al zichtbaar in Bahrein

Vanaf heden zullen Formule 1-coureurs geen strafpunten meer krijgen voor overtredingen zoals die van Gasly in Mexico vorig jaar. Strafpunten zullen nu nagenoeg uitsluitend uitgedeeld worden wanneer er sprake is van een grove overtreding, zoals gevaarlijk rijgedrag. De nieuwe aanpak was al zichtbaar in Bahrein, toen Nico Hülkenberg en Esteban Ocon tijdstraffen kregen, maar geen strafpunten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws