FIA wijzigt reglementen rondom brandstofkoeling, vleugelbuiging, spiegels en motoren Formule 1
Formule 1

FIA wijzigt reglementen rondom brandstofkoeling, vleugelbuiging, spiegels en motoren

FIA wijzigt reglementen rondom brandstofkoeling, vleugelbuiging, spiegels en motoren

De FIA heeft op diverse vlakken wijzigingen aangebracht aan de reglementen. Zo is er gekeken naar de tests van de achtervleugel en beamwing, en is de maximumtemperatuur van de brandstof voorafgaand aan een evenement aangepast. Waarom deze wijzigingen precies doorgevoerd zijn, is niet duidelijk. Wellicht is het gedaan uit voorzorg, al zijn er geen verhalen opgedoken van problemen die de ingrepen eventueel zouden kunnen voorkomen.

Tijdens de meest recente vergadering van de top van de Formule 1 zijn er enkele technische knopen doorgehakt. Eén daarvan is de regel rondom het koelen van de brandstof. Tot op heden mocht de brandstof bij een omgevingstemperatuur van 30 graden afgekoeld worden tot 10 graden. De limiet is nu 20 graden, wat betekent dat de teams met warmere brandstof in actie gaan komen. Wie, en of iemand hiervan gaat profiteren, is niet duidelijk.

Daarnaast is er gekeken naar hoe ver de achtervleugel en beamwing, de vleugel onder de achtervleugel, door mogen buigen. Het hoofdblad van de achtervleugel mocht voorheen slechts twee millimeter doorbuigen, inmiddels is dat drie millimeter. Bij de beamwing is de toegestane flexibiliteit juist verkleind. In eerste instantie mocht het onderdeel 5 millimeter doorbuigen, nu is dat 3 millimeter.

Spiegels en motoren

Tot slot heeft de FIA ook gekeken naar de buitenspiegels. Deze zijn inmiddels gewijzigd met als doel om het zicht van de coureurs te verbeteren, meldt Auto, Motor und Sport. Ook heeft het World Motor Sport Council aanpassingen gedaan aan de parc fermé-reglementen. De teams kunnen nu zonder gevolgen motoren wijzigen voor een versie van een nieuwere specificatie. Ook mogen er tijdelijke reparaties aan de motorblokken doorgevoerd worden onder parc fermé, wat eerst dus niet mocht.

Krijg bijna drie keer je inzet terug als Verstappen poleposition pakt in Groot-Brittannië

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws