Buxton stelt dat Silverstone voor 'onberispelijke' Verstappen kan zijn Formule 1
Formule 1

Buxton stelt dat Silverstone voor 'onberispelijke' Verstappen kan zijn

Buxton stelt dat Silverstone voor 'onberispelijke' Verstappen kan zijn

Will Buxton is van mening dat Red Bull Racing het sterkste team kan zijn in Silverstone. De Oostenrijkse renstal heeft dit jaar aangetoond dat het op circuits met veel rechte stukken veel snelheid kent, en ook het circuit te Groot-Brittannië heeft enkele van deze lange rechte stukken. Zodoende maken Max Verstappen en Sergio Pérez zeer zeker kans op de eindzege.

Buxton neemt de Oostenrijkse renstal onder de loep en begint zijn verhaal met een analyse van de betrouwbaarheidsproblemen die het team ook in Canada nog kende. De versnellingsbak van Pérez stopte er gedurende de Grand Prix mee en enkel Verstappen zag de eindstreep dus. 'Dit los je niet van de ene op de andere dag op', aldus de Formula 1-presentator, die twijfelt of de week pauze tussen de Canadese en Britse Grands Prix hierin een verschil heeft gemaakt.

'Ik denk dat het team steun zal vinden in hoe ze teruggevochten hebben van een teleurstellende seizoensstart, waarin ze diverse DNFs ervoeren', voegt hij daaraan toe. In de eerste drie wedstrijden viel Verstappen twee keer uit met motorproblemen, terwijl ook Pérez in de eerste race van het jaar een DNF moest noteren. Inmiddels lijken die motorgerelateerde betrouwbaarheidsproblemen weggewerkt te zijn.

Verstappen en Pérez in topvorm

Als het materiaal heel blijft, heeft Red Bull weinig te vrezen, denkt Buxton. Het heeft in de vorm van Verstappen en Pérez immers twee rijders die precies weten waar ze mee bezig zijn. 'Verstappen verkeert in onberispelijke vorm en Pérez rijdt ook schitterend. Natuurlijk was zijn uitvalbeurt in Canada ontzettend teleurstellend, maar ze hebben in Silverstone verbeteringen doorgevoerd aan de auto.'

'Laten we niet vergeten dat de circuits waarop topsnelheid een grote rol speelt, Red Bull het te kloppen team is. Ferrari is snel in de bochten, Red Bull op de rechte stukken. Dit circuit is 75, 80 procent vol gas? Dit kan een Red Bull-circuit zijn', besluit hij. De eigenschappen van de Britse baan zouden Red Bull dus het voordeel kunnen bieden ten opzichte van Ferrari.

Krijg bijna drie keer je inzet terug als Verstappen poleposition pakt in Groot-Brittannië

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws